Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Στο Δημαρχείο Κατερίνης ο πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα

Το Δημαρχείο Κατερίνης επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/04) ο Πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα, όπου είχε συνάντηση με αιρετούς του Δήμου.

 

Τον κ. Artur Lompart-εκπροσωπώντας το δήμαρχο Κατερίνης- υποδέχθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο αναπληρωτής Δημάρχου. Ο κ. Γιώργος Νταντάμης, καλωσορίζοντας τον Πολωνό πρέσβη, αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά του Δήμου Κατερίνης και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Παράλληλα, τόνισε τους δεσμούς των δύο χωρών, εκφράζοντας την ελπίδα «η συνάντηση να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα ενδυνάμωσης των διακρατικών σχέσεων, μέσω της αυτοδιοίκησης».

 

Από την πλευρά του ο κ. Artur Lompart εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποδοχή που έτυχε και μίλησε με θερμά λόγια για την Κατερίνη και την Πιερία. Ο Πολωνός διπλωμάτης, μετέφερε την επιθυμία του Δημάρχου του Nowy Sącz Πολωνίας για ενίσχυση των δεσμών της πόλης του, με το Δήμο Κατερίνης. «Επιθυμούμε τη συνεργασία με την Κατερίνη και ευελπιστώ ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.

 

«Ο Δήμος Κατερίνης, είναι απολύτως θετικός για την ανάπτυξη των σχέσεών του με το Nowy Sącz», διαβεβαίωσε ο κ. Νταντάμης, τονίζοντας πως θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες, ώστε σε πρώτη φάση, αντιπροσωπεία του Δήμου να πραγματοποιήσει επίσκεψη γνωριμίας στην Πολωνική πόλη.

 



Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Παρόντες επίσης ήταν, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κώστας Λιακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Μορφακίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσιαλός.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου