Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Συνέντευξη με τον Ευγένιο Παπαδόπουλο : Υποψήφιος με την «Πατριωτική Ένωση»

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

  Σε μερικούς ανθρώπους τα διαπιστευτήρια είναι λιγότερο αναγκαία. Η διαχρονική τους παρουσία στον κοινωνικό ιστό τους καθιστά ευρέως γνωστούς, καθότι κατέθεσαν την σφραγίδα τους με το καθημερινό τους αφήγημα.

  Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος είναι ένας από αυτούς. Τον γνωρίσαμε από την παρουσία του στην κεντρική και αυτοδιοίκητη σκηνή, τη δημοσιογραφία, τους κοινωνικούς αγώνες.

  Στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 κατέρχεται στον εκλογικό στίβο, ως υποψήφιος Βουλευτής με την πολιτική παράταξη «Πατριωτική Ένωση» που ηγείται ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

  Χειμαρρώδης στην δημοσιογραφική μας κουβέντα, τοποθετήθηκε χωρίς φειδώ και δισταγμούς στα τρέχοντα ζητήματα της καθημερινότητας, ανέπτυξε τις πολιτικές θέσεις της Ένωσης, σκιαγράφησε τις προτάσεις του πολιτικού φορέα, είχε να πει πολλά επί παντός επιστητού.

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ

  Μάλιστα ο Ευγένιος χωρίς υπεκφυγές, απάντησε στο πρώτο ερώτημα το οποίο το χαρακτήρισε ως το δυσκολότερο. Αφορά την κάθοδό του στην δεύτερη εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης και όχι στην Πιερία.

  «Είναι πολλές οι απαντήσεις. Είμαι πρωτίστως Πιεριέας στην καταγωγή. Νοιώθω όμως και παιδί της συμπρωτεύουσας γιατί εκεί έζησα τα μαθητικά μου χρόνια αλλά και μέσω της πολυετούς μου εργασίας στην τηλεόραση με έδρα την Θεσσαλονίκη, γνώρισα πολλούς ανθρώπους. Η επιλογή της πρωτεύουσας της Μακεδονίας μου προτάθηκε από τον πρόεδρο τον κ. Εμφιετζόγλου, ο οποίος θεώρησε ότι εκεί θα διαμορφώσουμε ένα σημαντικό μέτωπο, αλλά και γιατί σε αυτή την περιφέρεια διαθέτουμε και τη μεγάλη μας δύναμη.»

Στην ερώτηση γιατί ένας παραδοσιακός ψηφοφόρος να αλλάξει την μέχρι τώρα κομματική του επιλογή και να ψηφίσει την «Πατριωτική Ένωση».

  Μας απαντά: «Μια μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος που αγγίζει το 25% αποστασιοποιείται από το υπάρχον παλαιοκομματικό διπολικό πολιτικό σύστημα, το οποίο πλέον δεν πείθει. Απέδειξαν ότι είναι υπηρέτες της ολιγαρχίας. Έχουμε έναν πρόεδρο που διακρίνεται για την πολιτική του φιλοσοφία Έμπειρος και γνώστης από το διάβα της ζωής του καθοδηγεί την παράταξη και χαίρεσαι να ενημερώνεσαι για τις θέσεις και τις προτάσεις του στα κορυφαία προβλήματα της χώρας. Ακόμα σε αυτό που θεωρείται σοβαρό μειονέκτημα ανθρώπινης υφής, τον διακρίνει η ψυχική του δύναμη και η αλήθεια που τον χαρακτηρίζει.»

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

  Ο κ. Παπαδόπουλος αφού κατέθεσε ότι εδώ και δώδεκα χρόνια αποστασιοποιήθηκε από τον δικομματισμό, οριοθέτησε την πολιτική του ταυτότητα που υπάρχει και κινείται στον πατριωτικό χώρο και μόνον. 

Ερώτηση: «Μας καλλιεργούν φόβους για την δήθεν ακυβερνησία από τη μη αυτοδυναμία, για κυβέρνηση ηττημένων.»

  Απάντηση: «Προφανώς έχουν σημαντικό πρόβλημα. Αποδυναμώθηκαν. Τους φοβίζει το μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων. Αλλά και των πολλών  αποφασισμένων που θα τους τιμωρήσουν. Το γνωρίζουν καλά και τρέχουν να μαζέψουν τα αμάζευτα. Το πρόβλημα της ακυβερνησίας το έθεταν πάντα, δεν είναι κάτι καινούργιο»

Ερώτηση: Ποιες είναι οι πρώτες προτεραιότητες και τα οράματα του πολιτικού Ευγένιου Παπαδόπουλου.

  Απάντηση: «Να απαλλαγούμε από το ψεύτικο. Από τις εγκληματικές κατά της πατρίδας επιλογές. Η Ελλάδα καθημερινά φτωχοποιείται, κάθε μέρα χάνει έδαφος, χάνει πληθυσμό.

  Για εμένα το ζητούμενο είναι ο ποιοτικός ψηφοφόρος με τον οποίο μαζί  θα παράξουμε παραγωγικό έργο. Γιατί να φοβόμαστε να εκφράσουμε και σήμερα το ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες από τον παλιό μας αξιακό χώρο. Γιατί επί παραδείγματι να μην μιλούμε για τις αιτίες που οδήγησαν στην Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά να το αναλύουμε επιφανειακά. Είναι ένα θέμα που δίνει ιδιαίτερη σημασία ο πρόεδρος.

Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ- Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο υποψήφιος Βουλευτής με την «Πατριωτική Ένωση» επισημαίνει ότι ήταν πάντα υπέρ της απλής αναλογικής, σύστημα που εδραιώνει περισσότερο τη δημοκρατία, κατακρίνει τις σημερινές πολιτικές του νεοφιλευθερισμού, τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων, την ακρίβεια.

  Περιγράφοντας την προσωπικότητα του προέδρου της παράταξης, Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, τόνισε ότι δεν προέρχεται από πολιτική οικογένεια, υποστήριξε παλαιότερα τη δεξιά «πολυκατοικία» θεωρώντας ότι θα βοηθούσε την πατρίδα, κάτι που τον απογοήτευσε, γιατί όλοι αυτοί το μόνο που τους ενδιέφερε είναι το προσωπικό τους κέρδος. Αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στο παρελθόν στο χρηματιστήριο όπου το επιχειρείν υπαναχώρησε για τα συμφέροντα των κρατούντων της εποχής.

Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

  Στο τελευταίο ερώτημα.Αντικρύζοντας  Ευγένιε τον πολίτη που θα οδηγηθεί στην κάλπη, πως τοποθετείσαι, τι του δηλώνεις.

  «Δεν έχουμε άλλη ευκαιρία. Βέβαια στην πολιτική είναι κάκιστο να μιλάς για ευκαιρίες. Είναι καιρός να αποδείξουμε με την ψήφο μας ότι έχουμε ωριμάσει. Όχι ψήφο σε αυτούς που μας λεηλάτησαν, όχι σε αυτούς που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

  Όχι σε αυτούς που μας βάζουν απέναντι, μας παίρνουν τα σπίτια, είναι με τις τράπεζες, διώχνουν τα παιδιά μας γιατί δεν υπάρχουν εργασίες, Η επόμενη ημέρα μόνο Ελλάδα δεν θα έχει. Τα εδάφη θα συρρικνωθούν. Ο πληθυσμός τελειώνει. Μόνο κίνητρα χρειαζόμαστε για να γεμίσει η πατρίδα μας, Ελληνόπουλα. Θέλουμε την ψήφο των πολιτών για να αλλάξουμε την Ελλάδα που δεν έχει με αυτούς μέλλον.»

  Αυτά μας κατέθεσε ο Ευγένιος, με την ευχέρεια του λόγου που τον διακρίνει και με τις πολιτικές θέσεις που τον εκφράζουν.

 

Συνέντευξη στον Περικλή Χατζηγιάννη.

 



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου