Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Σε εφαρμογή η νέα διαδικτυακή πλατφόρμαFollowgreen του Δήμου Κατερίνης

 

Για την περιβαλλοντική εκπαίδευση & επιβράβευση των πολιτών του Δήμου Κατερίνης

Ο Δήμος Κατερίνης θέτει σε εφαρμογή από σήμερα τη διαδικτυακή πλατφόρμα, Followgreen.gr/katerini, ένα εργαλείο για την επιβράβευση και την εκπαίδευση των πολιτών σχετικά με θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.

«Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, αποτελούν αφενός η αυξανόμενη ανάγκη για ψηφιοποίηση της πληροφορίας των προγραμμάτων Διαλογής στην Πηγή, ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους και αφετέρου η ανάγκη για τη μείωση των απορριμμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης»σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.

Ειδικότερα, οι πολίτες μέσω της εκπαίδευσης σε θέματα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας, καθώς και μέσω της ανακύκλωσης που πραγματοποιούν συμμετέχοντας ενεργά στα Προγράμματα Διαλογής στην Πηγή του Δήμου θα λαμβάνουν επιβράβευση υπό τη μορφή πόντων, τους οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν σε προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών των συνεργαζόμενων τοπικών αλλά και online επιχειρήσεων.

Οι επιχειρήσεις στηρίζοντας το εγχείρημα αυτό επωφελούνται λαμβάνοντας δωρεάν προβολή στη δημοτική πλατφόρμα Followgreen.gr/katerini/offerενώ παράλληλα προσφέρουν ένα ακόμη κίνητρο στους πολίτες να κινητοποιηθούν, κάνοντας την ανακύκλωση κομμάτι της ζωής τους.

Εκκίνηση για τον Σχολικό Μαραθώνιο:«Πάμε Ανακύκλωση»

Παράλληλα,σήμερα από το 19ο Δημοτικό Σχολείο δόθηκε το έναυσμα για την έναρξη του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση». Παρόντες στη δράση ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης, στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Δήμος, πολίτες, επιχειρήσεις και σχολεία ας γίνουμε όλοι αρωγοί στην προσπάθεια, για έναν πιο καθαρό και πράσινο Δήμο»προέτρεψε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.

«Μέσω του προγράμματος Followgreenενεργοποιούμε τη μαθητική κοινότητα,πραγματοποιώντας Διαλογή στην Πηγή εντός των σχολικών μονάδων, σε τέσσερα ρεύματα υλικών: χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες» διευκρίνισε ο κος Κυριακίδης, τονίζοντας ότι: «Η υπηρεσία καθαριότητας θα συλλέγει και θα ζυγίζει τα υλικά αυτά και οι επιδόσεις ανακύκλωσης κάθε σχολείου θα καταγράφονται στην ειδική σελίδα του Followgreen.gr/katerini/contest».

Με τη δημοτική πλατφόρμα Followgreenστόχος είναι η αύξηση της ανακύκλωσης, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος.

Καλούνται όλοιοι πολίτες, ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα να γίνουν μέλη και να επωφεληθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Βήματα λειτουργίας της πλατφόρμας:

1.       Δημιουργείς δωρεάν λογαριασμό στο Followgreen, δηλώντας ονοματεπώνυμο και email.

2.       Κερδίζεις πόντους από άρθρα, βίντεο, κουίζ για την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και την κυκλική οικονομία.

3.       Εξαργυρώνεις πόντους σε προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες των συνεργαζόμενων τοπικών επιχειρήσεων του Δήμου.

Στηρίζεις τα σχολεία του Δήμου στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου