Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Κατσικάκι με σέσκουλα φρικασέ



Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κατσικάκι με σέσκουλα φρικασέ, αρχικά, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα κομμάτια από το κατσίκι.
  2. Τα αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και τα σοτάρουμε στην πιο μεγάλη κατσαρόλα που διαθέτουμε, στο ελαιόλαδο, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
  3. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  4. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Ρίχνουμε όσο νερό χρειαστεί, ώστε να καλυφθούν καλά τα κομμάτια από το κατσίκι.
  6. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κατσίκι. Στη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε, αν χρειαστεί, κι άλλο νερό.
  7. Ρίχνουμε τα σέσκουλα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και μαγειρεύουμε για ακόμα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Τα χόρτα θα βγάλουν και τα δικά τους υγρά, ωστόσο, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό, ώστε να υπάρχει άφθονο ζουμί στην κατσαρόλα, για να φτιάξουμε και το αυγολέμονο.
  9. Ρίχνουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  10. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  11. Ρίχνουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  12. Προσθέτουμε σταδιακά όσο περισσότερο από το ζεστό ζουμί της κατσαρόλας μπορούμε, χτυπώντας το μείγμα συνέχεια, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  13. Περιχύνουμε το φαγητό και σείουμε την κατσαρόλα για να ενσωματωθεί το αυγολέμονο και το φαγητό να γίνει μια πυκνή, δεμένη σούπα, σαν τη μαγειρίτσα.
  14. Σερβίρουμε, το κατσικάκι με σέσκουλα φρικασέ, αμέσως και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου