Υλικά
Μερίδες: 4- Για τη φασολάδα με σπανάκι, μουλιάζουμε τους στήμονες του κρόκου Κοζάνης σε ένα φλιτζανάκι του καφέ ζεστό νερό.
- Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με 2 1⁄2 λίτρα κρύο νερό, τις 2 σκελίδες σκόρδου, το κρεμμύδι και τη δάφνη.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και, μόλις κοχλάσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τα φασόλια για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να γίνουν, ξαφρίζοντας αν χρειαστεί.
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε τα φύλλα του σπανακιού με λίγο αλάτι, σκεπάζουμε και τα αχνίζουμε για 5 ́ - 6 ́, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαραθούν.
- Βάζουμε το σπανάκι σε σουρωτήρι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε στην ίδια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τους κύβους ψωμιού με το υπόλοιπο σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν.
- Μεταφέρουμε τους κύβους του ψωμιού (χωρίς το σκόρδο) στο μπλέντερ, προσθέτουμε το νερό με τον κρόκο και 1 φλιτζάνι ζωμό από τη φασολάδα και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
- Ρίχνουμε τον πολτό στη φασολάδα (αφού έχει περάσει η 1 ώρα μαγειρέματος, οπότε αφαιρούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Αυτή η προσθήκη θα νοστιμίσει και θα χυλώσει τη φασολάδα.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 ́.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 55.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου