Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Σαμόσας με κολοκύθα, αρακά και πιπερόριζα

 


Υλικά

Τεμάχια: 24-27 τμχ.

Διαδικασία

  1. Για τα σαμόσας με κολοκύθα, αρακά και πιπερόριζα ξεκιάμε και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 40 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το μείγμα μπαχαρικών για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει σπυρωτός.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε 150 ml νερό και τον αρακά και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε.
  6. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  7. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε 3 λωρίδες, κατά μήκος της μακριάς πλευράς.
  8. Απλώνουμε στην αρχή κάθε λωρίδας από 1 κουτ. σούπας γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνο.
  9. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι, ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους, και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  10. Τηγανίζουμε τα σαμόσας, σε δόσεις, για 3-4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
  11. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου