Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην Πιερία


 Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΝΕ του κομματος  και στην οποία προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ όπως και πολλοί πολίτες.


Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα πει “Ως εδώ!”. Θα γυρίσει την πλάτη στην αδικία και θα επιλέξει Δικαιοσύνη παντού. Την αδικία δεν την ανέχεται ούτε ο αριστερός, ούτε ο δεξιός, ούτε ο κεντρώος.

Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη. Έχουμε το πρόγραμμα, το σχέδιο, την εμπειρία και το ανθρώπινο δυναμικό για να το κάνουμε πράξη. Δεν ζητάμε δεύτερη ευκαιρία. Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με το πρόγραμμά μας, μακριά από τους καταναγκασμούς της τρόικα.

Το δίλημμα των εκλογών είναι: Ξανά Μητσοτάκης ή Αλλαγή. Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σημαίνει ήττα της ΝΔ και του καθεστώτος Μητσοτάκη. Μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κερδίσει τις εκλογές θα έχει την πολιτική αλλά και την ηθική νομιμοποίηση να δημιουργήσει συμμαχίες και μια κυβέρνηση σταθερή και μακράς πνοής.

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει: πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα από την κάλπη της απλής αναλογικής – χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες.

Το κρίσιμο είναι μέχρι τις εκλογές να κουβεντιάσουμε ήρεμα και απλά για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας: Ο κ. Μητσοτάκης κινδυνολογεί και λέει ψέματα. Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε στην τοξικότητα, εμείς θα τους ταράξουμε στα επιχειρήματα.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να πει το ξεδιάντροπο ψέμα ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα στα μνημόνια. Την χώρα την χρεοκόπησε η ΝΔ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την έβγαλε από τα μνημόνια, άφησε ρυθμισμένο το χρέος και τα 37 δισ. στα ταμεία, αναβάθμισε την ελληνική οικονομία και έδωσε τη δυνατότητα να ξαναβγεί η χώρα στις αγορές. Ακόμη και αυτή την επενδυτική βαθμίδα θα τη φέρει η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όπως έφερε και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, γιατί απλά Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι έννοιες ασύμβατες.

Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σημαίνει ήττα της ΝΔ και του καθεστώτος Μητσοτάκη. Για να χάσει ο κ. Μητσοτάκης και το καθεστώς του, πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να κερδίσει τις εκλογές, είναι απλά τα πράγματα.  Το λένε τα απλά μαθηματικά. Δεν θα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση αν δεν συμμετέχει σε αυτή το πρώτο κόμμα. Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, και μάλιστα με ευρεία διαφορά στις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα ανοίξει τον δρόμο για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, όχι για δεύτερες και τρίτες κάλπες.

--

Ζαρώτης Διονύσιος. Γεννήθηκα το 1985 στην Κατερίνη, όπου και ζω. Σπούδασα στο τμήμα Φιλολογίας ΑΠΘ και συμμετείχα ως φοιτητής στο κίνημα του 2006-07.

Εργάστηκα στην ιδιωτική εκπαίδευση, αγωνίστηκα για το δίκιο και συνδικαλίστηκα (υπήρξα μέλος του Δ.Σ. του ΣΙΕΛΒΕ, που υπάγεται στην ΟΙΕΛΕ).Αργότερα δίδαξα ελληνικά σε πρόσφυγες. Πλέον εργάζομαι ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός.

Πιστεύω ότι η παιδεία και ο πολιτισμός είναι κινητήριες δυνάμεις της πολιτικής αλλαγής και της δίκαιης ανάπτυξης στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και η συμμετοχή μου στα πολιτιστικά δρώμενα είναι έντονη (είμαι μέλος της θεατρικής ομάδας Πήγασος, υπήρξα μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ολύμπου το 2019). Πιστεύω στην αξία του εθελοντισμού και στον έμπρακτο ανθρωπισμό και υποστηρίζω τις εθελοντικές ομάδες και τις ανθρωπιστικές δομές της Πιερίας.

Συμμετέχω στην εκλογική αναμέτρηση για να συμβάλω να γίνει η Πιερία ο τόπος όπου οι νέοι θα κάνουν τα όνειρά τους πράξη και θα υπάρχει δικαιοσύνη για όλους.


Ο Ζήσης Ζάννας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Είναι 40 ετών. Έχει τελειώσει τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και ολοκληρώνει τον δεύτερο μεταπτυχιακό του τίτλο στην Κοσμητική Χημεία του ΔΙΠΑΕ. Διετέλεσε Βουλευτής Πιερίας και Γραμματέας Β' της Βουλής κατά την ΙΣΤ' κοινοβουλευτική περίοδο. Συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, καθώς και στις επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων. Υπήρξε μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Εξασκεί το επάγγελμα του Φαρμακοποιού. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Ιωαννίδου και έχουν μία κόρη την Ηλιάνα.



ΣΚΟΥΦΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ).

Βουλεύτρια Πιερίας (από το 2015). Μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Eιδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Φιλοσοφία κι Αρχαία Ελληνική Φιλολογία (Ruhr Universität Bochum, Γερμανία). Κάτοχος Πτυχίου Φιλοσοφίας (Πανεπιστήμιο Κρήτης). Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (1999-2001). Βοηθός Καθηγητή Πανεπιστημίου Ruhr Universität Bochum (2000-2001). Καθηγήτρια επί σειρά ετών γερμανικής, αρχαιοελληνικής και νεοελληνικής γλώσσας. Από τα φοιτητικά μου χρόνια έχω ενεργό κοινωνική και πολιτική δράση. Έχω συμμετάσχει ως υποψήφια στις Εθνικές Εκλογές του 2012 και στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014, στις οποίες κατέλαβα την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης. Γεννήθηκα το 1972 και είμαι μητέρα μιας κόρης.



Γεωργία Παπαδημητρίου.

Είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός-φιλόλογος. Κατάγομαι από την Κασσανδρεία Χαλκιδικής. Από το 1982 διαμένω στο Λιτόχωρο. Είμαι παντρεμένη με τον Γιάννη Καρτσιώτη και έχω δύο κόρες και έναν εγγονό. Από τα φοιτητικά μου χρόνια συμμετείχα ενεργά στα πολιτικά δρώμενα. Ανέπτυξα συνδικαλιστική δράση
στη διάρκεια της εργασιακής μου πορείας. Διετέλεσα πρόεδρος του Συνδέσμου Πιερίας.
Είναι μεγάλη μου τιμή που ο Πρόεδρός μας, ο Αλέξης Τσίπρας, με εμπιστεύθηκε και με συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας. Στις 21 του Μάη αποφασίζουμε για τις ζωές μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Θα δώσουμε τη μάχη για μια πατρίδα σύγχρονη, δημοκρατική, για μια Ελλάδα δικαίου ,στην οποία όλοι οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα στην Παιδεία, την περίθαλψη, την εργασία, τα κοινωνικά αγαθά. Θα κερδίσουμε την χαμένη αξιοπρέπειά μας που λαβώθηκε από την ανάλγητη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Υιοθετώντας το σύνθημα των Χιλιανών διαδηλωτών "Δεν είμαστε Αριστερά, δεν είμαστε Δεξιά, είμαστε οι κάτω απέναντι στους πάνω, καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συστρατευθούν  μαζί μας.



Γκούνας Αθανάσιος του Σωτηρίου 

Υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έγγαμος, Γεννημένος το 1976 Κατερίνη.  Ακαδημαϊκές Σπουδές: -Διδακτορικό στο Πολιτικό Μάρκετινγκ & τη Διαφήμιση (Πανεπιστήμιο St.Kliment Ohridski). -Μεταπτυχιακό τίτλος ΜΒΑ στο Διεθνές Μάρκετινγκ (Πανεπιστήμιο Σάντερλαντ Αγγλίας) -Μεταπτυχιακό ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο Ρούσβελτ (Σικάγο Η.Π.Α.). -Bachelor στα Οικονομικά (Σάντερλαντ Αγγλίας). -Δίπλωμα Μάρκετινγκ στο Μ.Ι.Τ. Επίλυσης Επιχειρησιακών Προβλημάτων (Βοστώνη Η.Π.Α). Επαγγελματική Εμπειρία : -Ακαδημαϊκός ΔΕΠ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος -Οικονομολόγος & Σύμβουλος Μελετητής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ -Τριάντα Εννέα (39) Επιστημονικές έρευνες, δημοσιευμένες σε Διεθνή Ακαδημαϊκά Περιοδικά & Συνέδρια. -Τρεις Επιστημονικές Επιμέλειες συγγραμμάτων και η μία με τον βραβευμένο με το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών Paul Krugman. -Εκλεγμένος πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος 2010 & 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου