Τρίτη 25 Απριλίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ-ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

  Τα πολλαπλά και διαχρονικά προβλήματα των ανθρώπων της εστίασης, ενός από τους σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, σταχυολογήθηκαν στην συνάντηση της πρώην και εκ νέου υποψήφιας Βουλευτή Πιερίας και μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρίας Μίχου, με τα διοικητικά στελέχη του Σωματείου Εστιατόρων – Ψητοπωλών και Συναφών Επαγγελμάτων Πιερίας.

  Την κ. Μίχου ενημέρωσαν ο πρόεδρος του σωματείου, Βασίλειος Αγιαννίτης και τα διοικητικά μέλη, Χάρης Κρεμέτης και Γεώργιος Κασσιτερόπουλος.

  Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, κινούνται στην έλλειψη στελεχιακού δυναμικού απαραίτητου για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, οι συνεχείς έλεγχοι κυρίως σε περιόδου αιχμής που τους απορυθμίζουν επαγγελματικά, το υψηλό και δυσβάσταχτο λειτουργικό  κόστος. Σε όλα αυτά προστίθεται και η αναποτελεσματικότητα  πολλές φορές  της πολιτείας στα πολλαπλά προβλήματα των ανθρώπων της εστίασης, τα οποία γίνονται ακόμα δυσκολότερα από το υψηλό κόστος της ενέργειας.

  Η κ. Μίχου αφού άκουσε με μεγάλη προσοχή την αγωνία των επαγγελματιών των συγκεκριμένων κλάδων, δήλωσε την πλήρη υποστήριξή της στις διεκδικήσεις τους, γνωστοποιώντας παράλληλα τις προτάσεις της όπως αυτές εκφράζονται από τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί. 

  «Ο κλάδος σας δέχθηκε όσο λίγοι σοβαρά πλήγματα εξ αιτίας της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, της πανδημίας, των πληθωριστικών πιέσεων και συχνά  της  κυβερνητικής αδιαφορίας. Το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού που παρατηρήθηκε πέρυσι προκαλεί ανησυχία μήπως προκύψει και φέτος. Χρειάζεται η ενδεδειγμένη παρέμβαση.

 Τα τελευταία χρόνια ο ΦΠΑ στην εστίαση άλλαξε έξι φορές προκαλώντας αναστάτωση στις επιχειρήσεις. Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη η μείωση του  καθώς και σειρά κινήτρων και διευκολύνσεων για να αποτελματωθεί ο κλάδος της εστίασης. Όπως παροχή αντισταθμιστικών μέτρων προστασίας και άμεση ένταξη στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.»

  Ο πρόεδρος και τα μέλη του Σωματείου Εστιατόρων-Ψητοπωλών και Συναφών Επαγγελμάτων Πιερίας, ευχαρίστησαν την κ. Μίχου για την διαρκή υποστήριξή της στα ζητήματα που τους απασχολούν και της ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου