Υλικά
- 500 γρ. κρέας μοσχαρίσιο σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 60 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
- 5 γρ. σκόρδο πολτός
- 10 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
- 2 γρ. θυμάρι φρέσκο
- 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού
- 2 κίτρινες πιπεριές χοντροκομμένες
- αλάτι, πιπέρι
- 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 1 - 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ
- 1 κουτί Πουρέ Πατάτας
- 300 ml (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρουμε ελαφρά τις πιπεριές με 2 κουτ. σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σοτάρουμε το κρέας με το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό.
Βήμα 3
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Διαλύουμε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 4
Στο τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές. Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Σερβίρετε με το κρέας και γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου