Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να φτιάξουμε τα μπιφτεκάκια σμυρναίικα στα λεμονόφυλλα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Σε βαθύ μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Το νερό που προσθέσαμε κάνει το μείγμα ακόμα πιο αφράτο.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα μπιφτεκάκια, όπως τα σουτζουκάκια.
- Απλώνουμε κάθε μπιφτεκάκι σε λεμονόφυλλο και καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο λεμονιάς. Τα τακτοποιούμε όμορφα στη λαμαρίνα και ψήνουμε στο δεύτερο ράφι κάτω από το γκριλ για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε τα μπιφτεκάκια σμυρναίικα στα λεμονόφυλλα είτε με τα λεμονόφυλλα που πλέον θα είναι καμένα εξωτερικά, είτε βγάζουμε και πετάμε τα λεμονόφυλλα και τα σερβίρουμε σκέτα. Συνοδεύουμε με πιλάφι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου