Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Συνάντηση εργασίας της βουλεύτριας Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα με τον Μητροπολίτη Κατερίνης, Κίτρους και Πλαταμώνα κκ. Γεώργιο για τα θρησκευτικά μνημεία

Το Μητροπολιτικό Μέγαρο επισκέφτηκε την Τετάρτη 19/4 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Κατερίνης, Κίτρους και Πλαταμώνα κ.κ Γεώργιο.

Η συνάντηση εργασίας αφορούσε την ενημέρωση της κ. Σκούφασχετικά με την συντήρηση πολύ σημαντικών θρησκευτικών μνημείων της Πιερίας

μετά από ερωτήματα που έθεσαν πολίτες κατά την διάρκεια περιοδειών της βουλεύτριας στην Πιερία.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης κ.κ Γεώργιος αναφέρθηκε στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άνω Σκοτίνα (19ος αι.) για την οποία έχουν εκπονηθεί ορισμένες μελέτες αλλά εκκρεμούν επιμέρους μελέτες για τεχνικά θέματα ώστε να προχωρήσει η αναστήλωση του ναού από το ΥΠ.ΠΟ.Α.

Για τον ναό του Αγίου Αθανασίου (16ος αι.) στην ίδια περιοχή έχει εγκριθεί η μελέτη από το Κ.Α.Σ και οι εργασίες θα εκτελεστούν άμεσα με εργολαβίες από την κεντρική διεύθυνση του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Όσον αφορά την Ιερά Μονή Πέτρας Ολύμπου (12ος αι.), τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Π.Ελατοχωρίου(18ος αι.), τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στον Παλαιό Παντελεήμονα, αλλά και τον ναΐσκο της Παναγίας στην Περίσταση έχει εγκριθεί η εκπόνηση μελετών σε δεύτερη φάση μέσω Π.Δ.Ε για ένταξη στο ΕΣΠΑ με αυτεπιστασία της ΕΦ.Α Πιερίας.

Η κ. Σκούφα από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ.κ Γεώργιο για την αναλυτική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση και τόνισε ότι θεσμικά θα στηρίξει και θα βοηθήσει ώστε να συντομευθούν οι διαδικασίες, και τα θρησκευτικά μνημεία να παραδοθούν στον Πιερικό Λαό αλλά και σε όσους πολίτες επιθυμούν από όλο τον κόσμο να τα επισκεφτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου