Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Η ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝ/ΝΟ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των πολιτικών επαφών και ενημερωτικών επισκέψεων, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και εκ νέου υποψήφια στις προσεχείς εθνικές εκλογές, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, είχε ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Δήμαρχο Κατερίνης, Κωνσταντίνο Κουκοδήμο.

 Στην ενημέρωσή του ο κ. Κουκοδήμος, αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κατερίνης τα οποία σε συνδυασμό με την γενικότερη οικονομική συγκυρία καθίστανται  περισσότερο περίπλοκα.Η κρίση ενέργειας που μαστίζει την κοινωνία επιτείνει το συγκεκριμένο ζήτημα, μιας και οι πολίτες αδυνατούν, μεταξύ άλλων να τακτοποιήσουν και τις υποχρεώσεις τους στους Δήμους.

 Ο Δήμαρχος Κατερίνηςστη συνέχεια τοποθετήθηκε στις αναγκαιότητες των απαραίτητων έργων υποδομής και των αναπτυξιακών επενδύσεων που είναι θεμελιώδη και επιβεβλημένα, ώστε να καθίστανται οι θεσμοί του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης παραγωγικοί και χρήσιμοι στους πολίτες. 

 Τα θέματα ανάπτυξης, ανέλιξης και παροχής υψηλών υπηρεσιών  προς τους συνδημότες, όπως επισήμανε ο κ. Κουκοδήμος, δεν απασχολούν μόνο το Δήμο Κατερίνης, αλλά και το γενικότερο πεδίο δράσης της αυτοδιοίκησης.

 Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα βελτίωσης του νόμου του Καλλικράτη, ο οποίος θεσμικά εκφράζει το αφήγημα της  αποκέντρωσης, την λαϊκή κυριαρχία στο δημόσιο βίο των Ελλήνων. Χρήζει όμως βελτιώσεων ώστε μέρος των πόρων να παραμένουν σε τοπικό επίπεδο για σειρά παραγωγικών έργων. 

 Από την πλευρά της η κ. Μίχου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κουκοδήμο για την  ενδιαφέρουσα συνάντηση, τόνισε ότι για τον πολιτικό χώρο που εκφράζει η αυτοδιοίκηση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, χρειάζεται όμως την διαρκή υποστήριξη της κεντρικής εξουσίας, τονίζοντας παράλληλα την ρηξικέλευθη συμβολή του νόμου Καλλικράτη στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας. Νόμος με προοδευτική κατεύθυνση που ψηφίστηκε το έτος 2010 και τον οποίο στήριξε ως Βουλευτής. Νόμο που απομείωσαν  οι συντηρητικές παρεμβάσεις των επόμενων Κυβερνήσεων. 

 Αναπτύσσοντας μέρος των θέσεων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η κ. Μίχου επισήμανε την αναγκαιότητα της πλήρους διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης, σκιαγράφησε τις  συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης που εξάντλησαν τις αντοχές των δήμων και τόνισε ότι απαιτούνται άμεσες προοδευτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τις πολιτικές της τελευταίας δεκαετίας στην αυτοδιοίκηση.   

Η κ. Μίχου και ο κ. Κουκοδήμος με τον θεσμικό τους ρόλο, διατύπωσαν την σημαντικότητα της συνεργασίας για την επίλυση των ζητημάτων του Δήμου Κατερίνης , ενώ ο κ. Κουκοδήμος  απηύθυνε στην κ. Μίχου τις   ευχές του για προσωπική επιτυχία   εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου