Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

50ο Φεστιβάλ Ολύμπου ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΟΝ Το σαββατοκύριακο 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου 2021, το 50ο Φεστιβάλ Ολύμπου φιλοξενεί δύο σημαντικές κρατικές σκηνές, δίδοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει αρχαία τραγωδία και ποικίλη μουσική.

 Στο αρχαίο θέατρο Δίου, στις 9 το βράδυ, το ξεχωριστό αυτό διήμερο για το φετινό πρόγραμμα του 50ουΦεστιβάλ Ολύμπου, θα παρουσιάσουν το θεματολόγιό τους, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. 

Η «ΕΛΕΝΗ» ΑΠΟ ΤΟ Κ.Θ.Β.Ε.

 Με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ελένη» την οποία ανεβάζει το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, στις 9 το βράδυ, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των παραστάσεων του 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου για το μήνα Ιούλιο. 

 Η «Ελένη» διδάχθηκε το 412 π.χ. στα Διονύσια, με τον Ευριπίδη να χειρίζεται με μεγάλη ελευθερία τους μύθους γύρω από την υπόθεση του έργου του. Είναι μια παράσταση που καταδεικνύει τη ματαιότητα του πολέμου, αφού τόσο για τους νικητές όσο και για τους νικημένους οι συνέπειές του διαχρονικά είναι εξίσου ολέθριες. Η Ελένη το σύμβολο πάθους και πόθου, αλλά και των αφορμών.

 Η τραγωδία σκηνοθετήθηκε από τον Βασίλη Παπαβασιλείου, σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα. 

 Συμμετέχει πλειάδα ηθοποιών και μουσικών.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμή προπώλησης: 12 €

Κανονικό εισιτήριο: 15 €

Φοιτητικό/ Άνω των 65 / Άνεργοι/ Ομαδικό: 10 €

ΑΜΕΑ & Συνοδοί ΑΜΕΑ: 8 €

 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ.

 Βιβλιοπωλείο ΝΕΣΤΩΡ Κατερίνη Πιερίας, Κανάρη 5 (2351036024)

 Βιβλιοπωλείο 1900 Κατερίνη Πιερίας, Βασιλείου Β. 2  (2351028900)

  Τουριστικό κατάστημα  ΚΑΨΑΛΗ, Αγίου Νικολάου 24 Λιτόχωρο Πιερίας (2352083400) 

 «Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας Πιερίας (2352042606) 

  www.ntng.gr | VIVA.GR

 Τα εισιτήρια που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της παράστασης.

Κ.Ο.Θ. ΜΕ ΜΠΕΤΟΒΕΝ ΚΑΙ ΣΚΑΛΚΩΤΑ

 Η δεύτερη παράσταση του διημέρου είναι την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021, στις 9 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο Δίου. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη συναυλία αφιέρωμα στα «200 Χρόνια Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.

 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα του Γερμανού συνθέτη και πιανίστα κλασσικής μουσικής, Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν και του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού με διεθνή αναγνώριση, Νίκου Σκαλκώτα.

 Τούτη τη χρονιά του πανελλήνιου εορτασμού της Ελληνικής Επανάστασης, η επιλογή των δύο σημαντικών μουσουργών έχει συμβολική και ξεχωριστή σημασία. Ο Μπετόβεν θεωρείται ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος των νέων ιδεών του φιλελευθερισμού, της ειρήνης και της αλληλεγγύης.  Ο Νίκος Σκαλκώτας με πηγή τους Ελληνικούς χορούς συνέθεσε παραδοσιακές κλέφτικες μελωδίες.  

 Η συναυλία έχει μια ακόμα ιδιαιτερότητα. Φιλοξενεί δύο αξιόλογους καλλιτέχνες από την Πιερία. Τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη στη διεύθυνση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και τον διεθνώς καταξιωμένο σολίστα στο πιάνο, Πάρι Τσενίκογλου.  

 Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα αποδοθούν: «Τα Ερείπια των Αθηνών» αρ. 113 έργο σκηνικής μουσικής που εκτυλίσσεται στην τουρκοκρατούμενη Αθήνα, του 1811 και Egmont αρ 84,  του Μπετόβεν, καθώς  και 5 Ελληνικοί Χοροί για έγχορδο-Ηπειρώτικος και Κλέφτικος, του Σκαλκώτα

 Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου. 

 Η είσοδος είναι ελεύθερη.  

 ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ Λόγω των μέτρων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επιβάλλει η πολιτεία, οι θεατές κατά την είσοδο στο αρχαίο θέατρο του Δίου τη διαμονή και την έξοδο, επιβάλλεται να φορούν την προστατευτική μάσκα


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου