Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα της Π.Ε. Πιερίας, του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και του Δήμου Δίου-Ολύμπου για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τον τουρισμό

Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) σε συνεργασία  με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Αντιδημαρχία Τουρισμού Δήμου Δίου-Ολύμπου διοργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 7 Ιουλίου ενημερωτική διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Υγειονομικά πρωτόκολλα και νομικές επιπτώσεις των τουριστικών επιχειρήσεων».

Συνδιοργανωτές της ημερίδας ήταν η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πέλλας-Πιερίας-Ημαθίας, η  Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας και η   Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.

Κατά τη διάρκεια της ενδιαφέρουσας αυτής ημερίδας αναπτύχθηκε θεματολογία σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης και  αποφυγής μετάδοσης της νόσου COVID-19, της διαχείρισης πιθανού, ύποπτου ή βεβαιωμένου κρούσματος στο προσωπικό ή στους διαμένοντες, του απαραίτητου εξοπλισμού τουριστικών καταλυμάτων, των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, κλπ.

Εισηγητές ήταν οι κ.κ. Αρτέμιος Παπανικολάου, ιατρός και Ιωάννης Καπέτας, νομικός, οι οποίοι  κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού, αφού με μεστό και στοχευμένο τρόπο έγιναν απολύτως κατανοητές οι τρέχουσες  εξελίξεις όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις νομικές επιπτώσεις των επιχειρήσεων του τουρισμού.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο οποίος μετέφερε τους θερμούς  χαιρετισμούς της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου και του Αντιδημάρχου Τουρισμού Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργου Καραλή  και ευχαρίστησε  για τη συμμετοχή τους δύο διακεκριμένους ομιλητές με σημαντικό επιστημονικό έργο καθώς και όλους τους διοργανωτές φορείς για την εποικοδομητική και πολυδιάστατη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί.

Ο κ. Τσιτλακίδης  τόνισε χαρακτηριστικά: «Η συνεργασία μεταξύ του Π.Ο.Τ.Α.Π., της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, των τριών Δήμων και όλων των τουριστικών φορέων μεταφράζεται σήμερα στην πράξη σε τραπέζι μελέτης σε επίκαιρα θέματα όπως το θέμα της σημερινής ημερίδας. Κοινός σκοπός όλων μας είναι η ενημέρωση των ξενοδόχων, των επιχειρηματιών αλλά και των εργαζομένων του τουρισμού, σχετικά με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και την κατάθεση προτάσεων από διακεκριμένους επιστήμονες  για την υγειονομική προστασία όλων όσων εμπλέκονται είτε στην παροχή είτε στην αποδοχή του τουριστικού προϊόντος.  

      Με αφορμή τη διοργάνωση της ημερίδας η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε: «Ο στόχος όλων μας είναι ξεκάθαρος: ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της Πιερίας και ως Περιφερειακή Αρχή ενεργούμε διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση. Η λειτουργία του Π.Ο.Τ.Α.Π. αποδεικνύει τη βαρύτητα που δίνουμε σε αυτόν τον τομέα. Απαιτείται να προχωρήσουμε όλοι οι φορείς ενωμένοι με ένα και μοναδικό στόχο, να καταστήσουμε την Πιερία έναν υγειονομικά ασφαλή και ιδανικό προορισμό που αξίζει κάποιος να δει».

          Μετά το πέρας των δύο εισηγήσεων ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το ακροατήριο, ενώ ανάλογες δράσεις από την πλευρά του Π.Ο.Τ.Α.Π. θα συνεχιστούν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου