Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Μουσική πανδαισία στη συναυλία αλληλεγγύης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης για την ενίσχυση των Συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην εκδήλωση για την ενίσχυση των Καθημερινών Συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος που διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη, το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.

          Με αφετηρία επιτυχίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών  και πρωταγωνιστές την Ορχήστρα, τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Καρυοφιλλίδη, την Χορωδία Αιγινίου «Canto Olympus», τον καταξιωμένο καλλιτέχνη  Μανώλη Μητσιά και τους ερμηνευτές Μανώλη Χατζημανώλη και Δήμητρα Αντωνακούδη, το Μουσικό Σχολείο πρόσφερε μία εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών στο κοινό που πλημμύρισε το βράδυ της Τετάρτης 14 Ιουλίου κάθε γωνιά του αρχαίου θεάτρου Δίου, στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ο Μανώλης Μητσιάς ερμήνευσε τραγούδια διαχρονικά κι επίκαιρα, σε μια ανεπανάληπτη συναυλία, για ένα σημαντικό  σκοπό, που μάγεψε, συγκίνησε και ενθουσίασε όλους τους Πιεριείς.      

Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελος Γερολόλιος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ. Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος,  εκπρόσωποι βουλευτών, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Ξεχωριστή στιγμή στη διάρκεια της εκδήλωσης και η ευγενική προσφορά ενός απινιδωτή για τις ανάγκες του Μουσικού Σχολείου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ραδιοταξί Κατερίνης  κ. Γιώργο Παρθενίδη.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ευχαρίστησε τους μαθητές, τους καθηγητές τους, όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης καθώς και τους θεατές για την αμέριστη συμπαράστασή τους στο πολυσχιδές έργο της τοπικής Εκκλησίας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή συναυλία  που με πολύ μεράκι ετοίμασαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου με τη βοήθεια των καθηγητών τους θα μείνει στην καρδιά όλων, όχι μόνο για την απαράμιλλη ποιότητα και αισθητική της, που σπάνια συναντούμε σε τέτοιο βαθμό, αλλά και για τα έντονα κοινωνικά μηνύματα που εμπεριέχει».

          Με αφορμή τη συναυλία η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε σε μια μοναδική εκδήλωση με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, το αποτελεί ένα πραγματικό φυτώριο ταλέντων που προσφέρει απλόχερα σε πολλούς μαθητές της περιοχής μας τη δυνατότητα να ακολουθήσουν και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους στον τομέα της μουσικής. Για ακόμη μια φορά με αγάπη στεκόμαστε αρωγοί και υποστηρικτές στις ποικίλες και ενδιαφέρουσες φιλανθρωπικές  δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας, συμβάλλοντας στο σημαντικό και ανεκτίμητο έργο που επιτελεί καθημερινά με επίκεντρο τον άνθρωπο, αθόρυβα, σεμνά και με αληθινό ενδιαφέρον για το κοινωνικό σύνολο».

Τέλος ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης κ. Γιώργος Βαρδακώστας δήλωσε: «Ήταν μια μοναδική εκδήλωση, που θα αποτελέσει ορόσημο στην πορεία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Αποδείχθηκε ότι ακόμα και υπό τις πιο άθλιες συνθήκες, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου με όπλα τους την υπομονή, την επιμονή και την αγάπη τους για την μουσική, καταφέρνουν και παράγουν πολιτισμό. Η προσπάθεια συνεχίζεται, καθότι ο πήχης ανέβηκε ψηλά και είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των φίλων μας από όλη την Πιερία, που παρακολουθούν τις εκδηλώσεις του σχολείου».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου