Μοσχάρι σε λευκή σάλτσα
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα κρέας, το σκεπάζουμε με τον ζωμό και βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Μόλις βράσει ο ζωμός, ξαφρίζουμε τον αφρό που θα σχηματιστεί στην επιφάνεια.
- Δένουμε με μαγειρικό σπάγκο τα 3 κλωνάρια του μαϊντανού με το φύλλο της δάφνης, φτιάχνοντας ένα μπουκετάκι. Καρφώνουμε στο κρεμμύδι τα γαρίφαλα.
- Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα καρότα και το σκόρδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά - 1 ώρα (ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά). Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό.
- Αφαιρούμε το κρέας και τα λαχανικά από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα. Πετάμε το αρωματικό μπουκέτο, το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα και τη σκελίδα σκόρδου.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό το πράσο και το βράζουμε για 17 (!) λεπτά.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε τον ζωμό να βράσει μέχρι να απομείνουν περίπου 2 βαθιές κουτάλες της σούπας υγρό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με ένα κουτάλι για να γίνει σαν κρέμα και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Βγάζουμε λίγο από το βούτυρο σε ένα άλλο μπολ και το αραιώνουμε με λίγο από τον ζωμό.
- Αδειάζουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό και με τον ίδιο τρόπο ενσωματώνουμε σταδιακά και το υπόλοιπο βούτυρο.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτουμε ξανά τα λαχανικά και αφήνουμε για μερικά λεπτά να σιγοβράσουν.
- Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και τα μυρώνια, ψιλοκομμένα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου