Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Καλοκαιρινή φασολάδα με μαυρομάτικα

 


Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μαυρομάτικα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.
  2. Στραγγίζουμε, αδειάζουμε το νερό και ξαναβάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να τα υπερκαλύψει κατά 5 εκ.
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου