Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” : Απλήρωτη δουλειά, σακατεμένοι εργάτες, Έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες.

Ευθεία επίθεση σε ότι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει εξαπέλυσε η εργοδοσία του Mediterranean Village, ξεπερνώντας κάθε όριο εργοδοτικής ασυδοσίας. Προκειμένου να βγάλει τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης που επιτάχυνε η πανδημία, έχει ξαμολήσει τα μαντρόσκυλά της σε κάθε τομέα του 5αστερου ξενοδοχείου για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, δημιουργώντας έναν εργασιακό μεσαίωνα στο όνομα της ανάκαμψης των κερδών της.

Από την έναρξη της τουριστικής σεζόν η οποία, εν μέσω πανδημίας, άνοιξε με τα πρωτόκολλα των μεγαλοξενοδόχων και συνολικά του τουριστικού κεφαλαίου, έχουμε δεχτεί σωρεία καταγγελιών από εργαζόμενους του Mediterranean Village, για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, για αυταρχισμό, ψυχολογική βια, συνθήκες γαλέρας με εργαζόμενους είτε να ζαλίζονται από την κούραση είτε να αποκτούν εγκαύματα από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Εν έτει 2021 η εργοδοσία του Mediterranean Village προκειμένου να βγάλει κέρδος από όπου μπορεί κανείς να φανταστεί,  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στους εργαζόμενους:

·         να κάνουν διάλειμα όταν «έχει φούρια»

·         να φάνε και να πιούνε ΝΕΡΟ αν δεν το πληρώσουν

Επιπλέον:

·         με το έτσι θέλω παρακρατάνε τα tips των σερβιτόρων

·         οι διευθυντάδες και οι υπεύθυνοι τραμπουκίζουν τους εργαζόμενους, με ύβρεις και προσβολές, ωθώντας τους μέχρι και στην παραίτηση

Ως εδώ! Είμαστε εργαζόμενοι και όχι μηχανές.

Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε που κρατάμε τα ξενοδοχεία τους ανοιχτα. Μπορούμε οργανωμένα μέσα από το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” να διεκδικήσουμε συνθήκες δουλειάς και όρους αμοιβής στο ύψος των αναγκών μας. Να βάλουμε φρένο στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας που επιχειρούν να μας μετατρέψουν σε σκλάβους του 21ου αιώνα.

Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα

Þ    Αύξηση του μεροκάματου στα 30 ευρώ για όσους εργαζόμενους αμείβονται κάτω από αυτό,      με αναδρομική ισχύ από 01/07/2021

Þ     5μερο, 8ωρο, 40ωρο, με 2 συνεχόμενες μέρες ρεπό

Þ     Διαλείμματα ανάλογα με τα πόστα και τις ανάγκες μας προκειμένου να πάρουμε μια ανάσα για να ανταπεξέλθουμε στη δουλειά

Þ     Επαρκές ΝΕΡΟ και ΦΑΓΗΤΟ για όλους χωρίς οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων

Þ     Να μπει τέλος στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία

Þ     Να μην απλώσει κανένας το ξερό του στα tips μας

Þ     Παύση του σερβιρίσματος κάτω από τον ήλιο όταν η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 38οC

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Μόνο μας όπλο ο αγώνας ενάντια σε όσους μας κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα μας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου