Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Η φάβα του Λευτέρη Λαζάρου

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Ρίχνουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τη φάβα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, αλάτι και το κύμινο και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (ξαφρίζοντας το πρώτο 10λεπτο) μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  5. Ανακατεύουμε πολύ συχνά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  6. Αν θέλουμε, πολτοποιούμε τη φάβα στον πολυκόφτη, σε δόσεις, μέχρι να γίνει λεία κρέμα.
  7. Μοιράζουμε τη φάβα σε πιάτα και στο κέντρο βάζουμε το ξερό κρεμμύδι. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και στολίζουμε με φυλλαράκια θυμαριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου