Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Γήπεδα: Ανοίγουν οριστικά μόνο για εμβολιασμένους και 80% πληρότητα

 

Μόνο με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες και με πληρότητα έως 80% θα λειτουργήσουν τα γήπεδα, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα την Πέμπτη. 

Συγκεκριμένα, η πληρότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων, αναλόγως αν διαθέτουν ή όχι ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, θα φτάσει έως και το 80%:

  • μόνο με εμβολιασμένους θεατές (εννοούνται και οι νοσήσαντες με ανάλογο πιστοποιητικό),
  • με υποχρεωτική χρήση μάσκας,
  • και ποσοστό ανηλίκων που δεν μπορούν να εμβολιασθούν.

Τι ισχύει για κλειστά και ανοιχτά γήπεδα

Στα ανοικτά γήπεδα με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων θα εισέρχονται οι πλήρως εμβολιασμένοι, καθώς και έως 5% μη εμβολιασμένοι (ανήλικοι), καλύπτοντας το 80% της μέγιστης πληρότητας (25.000 ανώτατο όριο θεατών), ενώ η διασταύρωση θα γίνεται με εμβολιαστικό πιστοποιητικό στην έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Για το έως 5% των μη εμβολιασμένων (ανήλικοι) η διασταύρωση θα γίνεται με πιστοποιητικό διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid).

Στα ανοικτά γήπεδα χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων θα εισέρχονται οι πλήρως εμβολιασμένοι και έως 5% μη εμβολιασμένοι (ανήλικοι), καλύπτοντας το 60% της μέγιστης πληρότητας (10.000 ανώτατο όριο θεατών), ενώ η διασταύρωση θα γίνεται κατά τον έλεγχο στην είσοδο. Για το έως 5% των μη εμβολιασμένων (ανήλικοι) θα ζητείται πιστοποιητικό διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid).

Στα κλειστά γήπεδα με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων θα εισέρχονται οι πλήρως εμβολιασμένοι και έως 5% μη εμβολιασμένοι (ανήλικοι), καλύπτοντας το 80% της μέγιστης πληρότητας (8.000 ανώτατο όριο θεατών), ενώ η διασταύρωση θα γίνεται με εμβολιαστικό πιστοποιητικό στην έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Για το έως 5% των μη εμβολιασμένων (ανήλικοι) θα ζητείται πιστοποιητικό διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid).

Τέλος, στα κλειστά γήπεδα χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων θα εισέρχονται οι πλήρως εμβολιασμένοι και έως 5% μη εμβολιασμένοι (ανήλικοι), καλύπτοντας το 60% της μέγιστης πληρότητας (3.000 ανώτατο όριο θεατών), ενώ θα υπάρχει έλεγχος κατά την είσοδο. Το έως 5% των μη εμβολιασμένων (ανήλικοι) θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του πιστοποιητικό διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid).

gipeda-anoigoyn-oristika-mono-gia-emvoliasmenoys-kai-80-plirotita0

Επιπλέον:

  • Απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τις ΠΑΕ, τα αθλητικά σωματεία και τα ΜΜΕ να απασχολούν στους αθλητικούς χώρους εμβολιασμένους επαγγελματίες.
  • Οι εργαζόμενοι στους αθλητικούς χώρους που δεν θα είναι εμβολιασμένοι, πρέπει να έχουν υποβληθεί σε υποχρεωτικό PCR (48 ωρών) ή rapid test (24 ωρών) πριν από την έναρξη του εκάστοτε αγώνα.
  • Ο χρόνος έναρξης ισχύος των ανωτέρω, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες εφαρμογής τους, θα εξειδικευθούν στις Διευκρινιστικές Οδηγίες που θα εκδώσει η ΓΓΑ τις προσεχείς ημέρες και στα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Τέλος, εγκρίθηκε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο διενέργειας του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, με εγγραφές μόνο για πλήρως εμβολιασμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου