Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Εκπαιδευτική περιήγηση των μαθητών Ρομά στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίου

      Διοργάνωση του Παραρτήματος Ρομά Κατερίνης με την συμμετοχή & των μητέρων των παιδιών

 

Εκπαιδευτική εκδρομή για τους μαθητές Ρομά στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου διοργάνωσε το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Κατερίνης. Η συγκεκριμένη δράση, στην οποία συμμετείχαν και οι μητέρες των παιδιών, εντάσσεται στον ευρύ κύκλο πρωτοβουλιών ενδυνάμωσης της κοινωνικής ένταξης παιδιών και γυναικών Ρομά.

Η εκπαιδευτική περιήγηση πραγματοποιήθηκε από τη Δρ. Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Βούλγαρη, η οποία ξενάγησε τους μικρούς επισκέπτες με τις μητέρες τους στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίου.

Τους εκδρομείς συνόδευσε ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ, Δημήτρης Ζησιμόπουλος, που όπως ανέφερε: «Καθίσταται επιτακτική η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού για την ισότιμη συμμετοχή του ευάλωτου πληθυσμού σε κάθε είδους κοινωνική δραστηριότητα. Θέλω να ευχαριστήσω την κα Βούλγαρη για την άρτια και εθελοντική ξενάγηση, καθώς και την Εφορία Αρχαιοτήτων Πιερίας για τη θερμή υποδοχή. Τέλος, να συγχαρώ το προσωπικό του Παραρτήματος Ρομά που συνεχίζει με ζήλο την προσπάθεια ένταξης των Ρομά στον κοινωνικό ιστό».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου