Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Γαρίδες με μανταρίνι και κινέζικο λάχανο

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το χοντροκομμένο λάχανο και το ζεματίζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Το στραγγίζουμε.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό μανταρινιού, τη sweet chilli sauce, τη σόγια και το τζίντζερ.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1/2 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  5. Τις βγάζουμε από το τηγάνι.
  6. Ρίχνουμε το λάχανο, τις φέτες μανταρινιού, τη φλούδα και το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  7. Αλατίζουμε με μέτρο και καρυκεύουμε με λίγο πιπέρι.
  8. Ρίχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς, προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου