Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Αετός Καταλωνίων-Δίας Δίου 1-4

 https://www.youtube.com/watch?v=HtKEQENhWnI

Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Κaterini Sport)

Με το γκολ του «Game Changer», Ηλία Μανίκα, του Δία Δίου να μνημονεύεται ως... «διαστημικό γκολ στα χωράφια της Πιερίας», από αθλητικά και μη sites Aθηνών, Θεσσαλονίκης και περιχώρων (σ.σ. έχει ξεπεράσει τις 8000 προβολές), ο αγώνας του σκληροτράχηλου τοπικού Αετού Καταλωνίων με την ομάδα του Δία πέρασε στο... φόντο, με τους πράσινους, πάντως, να δραπετεύουν με 4-2 από το... Γαλατικό Χωριό, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας.
Οι γηπεδούχοι, του Στέφανου Ζαλίκα, προηγήθηκαν με 1-0, με γκολ του Πάγια στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, μετά από ασίστ του Λάζου κι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία, με τον σκόρερ, να διπλασιάσουν τα τέρματα, με τον τερματοφύλακα Παπανικολάου του Δία να αποκρούει εντυπωσιακά. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, με την κεφαλιά του Συρανίδη να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα Καλαϊτζή και τους παίκτες του Δίου να διαμαρτύρονται ότι η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή του τέρματος («Μα την Παναγία, από μέσα είναι...»). Οι ποδοσφαιριστές του Παναγιώτη Σαρπότα συνέχισαν να επιτίθενται και κατάφεραν να ισοφαρίσουν από εκτέλεση κόρνερ του Ευαγγελόπουλου και κεφαλιά του προωθημένου Νίκου. Ο Αετός, είχε τις ευκαιρίες, με τους Πότσι και Κλόντι, να ισοφαρίσει, σ’ ένα παιχνίδι με ρυθμό και συνεχείς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, την ίδια στιγμή που ο Δίας, σε μία νέα επίμαχη φάση, ζήτησε «πέναλτι» σε «χέρι» του Μούστα.
Στην επανάληψη, ο... «έχω κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια», Ηλίας Μανίκας, του Δία Δίου, προσγειώθηκε από το... διάστημα και πέτυχε το 2-1, «Γκολ της χρονιάς» Νο7 στο Ερασιτεχνικό (Πιερίας), με... φωτοβολίδα που δεν έσκασε καν στο έδαφος, από εκτέλεση κόρνερ του Ευαγγελόπουλου και πάλι (σ.σ. Κολίτση, τέτοια γράφεις και θα παίζει μέχρι τα... βαθιά γεράματα...)
Ο Πότσι απώλεσε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει, στην καλύτερη στιγμή του Αετού στο δεύτερο ημίχρονο, με τον τερματοφύλακα Παπανικολάου, για μία ακόμη φορά, να αποτρέπει το μοιραίο κι αμέσως μετά ο Ηλίας Μανίκας, αφού μοίρασε σακούλες από τα... L@@@, σέρβιρε (ασίστ) στον Παγωνίδη που σημείωσε το 3-1 και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη του Δία και τους τρεις βαθμούς. Λίγο πριν το τέλος, ο Κυπαρίσσης πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του («αυτό είναι, ο σέντερ φορ βάζει γκολ σαν σέντερ μπακ...), γράφοντας το τελικό 4-1.
Ηighlights:
οι απολαυστικοί διάλογοι διαιτητή (σ.σ. ο οποίος, by the way, «τραυματίζεται», αλλά καταφέρνει να ολοκληρώσει το παιχνίδι, με bonus tracks κινήσεις... χεριών προς πάσα κατεύθυνση) και ποδοσφαιριστών,
-«φάουλ δε σου έδωσα;»
-«απαγορεύεται να μιλήσω;»
-«ναι, απαγορεύεται να μιλήσεις...» 
οι τραυματισμοί των ποδοσφαιριστών Λάζου και Μάνου (που είχε περάσει ως αλλαγή) των Καταλωνίων, που αποχώρησαν αναγκαστικά (σ.σ. ευχόμαστε περαστικά...)
η πρωτόγνωρη και ασυνήθιστη... εκκλησιαστική ησυχία της κερκίδας του Αετού (σ.σ. «υποπτευόμαστε» ότι μπορεί και να ευθύνεται η... προτέρα οπτικοακουστική καταγραφή, αλλά δεν παίρνουμε και όρκο...)
οι χιλιάδες προβολές των αγώνων του Αετού Καταλωνίων στο κανάλι μας στο διαδίκτυο, εντός ή εκτός έδρας, που κοντεύουν ν’ αποτελέσουν... μελέτη περίπτωσης για ένα χωριό μόλις 250 κατοίκων (σ.σ. Κολίτση, περίμενε να γίνει η απογραφή, μπορεί να είναι και λιγότεροι...) και συγκρίνονται μόνο με αντίστοιχους αγώνες ομάδων Γ’ εθνικής κατηγορίας,
η... κερκίδα της Εξοχής στο πέταλο του γηπέδου, (σ.σ. τελικά δεν έχουμε καταλάβει, πανηγυρίζουν τα γκολ των Καταλωνίων ή των αντιπάλων;;; -αστειευόμαστε φυσικά-)
το... λάστιχο του αυτοκινήτου του Εγγλέζου του Αετού, που τον «υποχρέωσε» να μείνει εκτός παιχνιδιού για ένα ημίχρονο (σ.σ. θα δει τις φάσεις από το video του αγώνα πάντως...)
Man of the match: όταν έρχεσαι από το... διάστημα, πετυχαίνεις «διαστημικό γκολ» με συνολικά εξωπραγματική εμφάνιση, σε ένα μόνο ημίχρονο, δικαιούσαι κατηγορηματικά τον τίτλο του πολυτιμότερου, Ηλία Μανίκα (1 γκολ και 1 ασίστ), με τους Παπανικολάου και Ευαγγελόπουλο (2 ασίστ), πάντως, να λαμβάνουν τα extra credits, 
Yellow card: «θα μας κάνει ο... Κολίτσης» (σ.σ. και φέτος είναι η χρονιά μας, άλλωστε, η δική μας και του... Dani Gambino!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου