Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων δικτύου αποχέτευσης στον Πλαταμώνα ύψους 470.000€

Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Συνοχής (ΤΑ) εγκρίθηκε η χρηματοδότηση έργου, που αφορά στην κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων δικτύου ακαθάρτων στην Κοινότητα του Πλαταμώνα, προϋπολογισμού 470.000€.

 

Πρόκειται για πράξη που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή 700 περίπου συνδέσεων των εξωτερικών ιδιωτικών διακλαδώσεων της Κοινότητας Πλαταμώνα για τη σύνδεση των οικιών με το κατασκευασθέν δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

 

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2023, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί επί σειρά ετών τους κατοίκους και επισκέπτες μίας από τις τουριστικά δημοφιλείς Κοινότητες του Δήμου Δίου-Ολύμπου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου