Υλικά
Μερίδες: 4- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα βλίτα με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για περίπου 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με αλατοπίπερο και το αλεύρι, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και τη φέτα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι με τα βλίτα και στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Τηγανίζουμε την ομελέτα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει στο κάτω μέρος.
- Τη γυρίζουμε με ένα πιάτο με προσοχή και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και από κάτω.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου