Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Κουσκούς με αγγούρι, άνηθο, καπνιστό σολομό και σάλτσα γιαουρτιού

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Για το κουσκούς

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Διαδικασία

Κουσκούς

  1. Βάζουμε στο βραστήρα νερό να βράσει, όσο ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Συνήθως χρειάζεται τόσο νερό όσο και ο όγκος του κουσκούς, δηλαδή, αν το κουσκούς είναι 2 φλιτζάνια, βάζουμε να βράσουν 2 φλιτζάνια νερό.
  2. Αν έχουμε έτοιμο σπιτικό ζωμό λαχανικών, τότε χρησιμοποιούμε αυτόν. Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το βραστό νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη.
  3. Το αφήνουμε κατά μέρος για 5 λεπτά, μέχρι το κουσκούς να απορροφήσει όλο το νερό.
  4. Βγάζουμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε το κουσκούς με ένα πιρούνι, για να ξεχωρίσουν οι κόκκοι του και να αφρατέψει.
  5. Αφήνουμε το κουσκούς να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το αγγούρι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με δύο κουτάλες.

Σάλτσα γιαουρτιού

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ τα δύο είδη γιαουρτιού, το μέλι, το σκόρδο, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε για να γίνουν λείος πολτός.
  2. Αν θέλουμε, περνάμε τον πολτό από ψιλό σουρωτήρι- σήτα για να αποκτήσει εντελώς βελούδινη, φίνα υφή.
  3. Μοιράζουμε το κουσκούς στα πιάτα και βάζουμε σε κάθε πιάτο από 5 φέτες σολομό.
  4. Περιχύνουμε το σολομό με τη σάλτσα γιαουρτιού ή τη βάζουμε σε μπολ για να παίρνει ο καθένας στο πιάτο του όση θέλει και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου