Υλικά
Μερίδες: 4- Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν από το ψήσιμο, ώστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Ψήσιμο
- Λαδώνουμε την μπριζόλα και από τις 2 πλευρές και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά συνολικά.
Η δοκιμή μας
- Ψήσαμε την μπριζόλα σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρει- άστηκαν 7 λεπτά από κάθε πλευρά για να γίνει μέτρια ψημένη, ανοιχτή κόκκινη δηλαδή στο εσωτερικό της, χωρίς αίμα.
Σερβίρισμα
- Βγάζουμε σε πιατέλα και αφήνουμε για 5-7 λεπτά να «σταθεί». Κόβουμε σε λεπτές φέτες 1,5 εκ., αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα και ψωμί. Αν και απλή συνταγή, η νοστιμιά της είναι απερίγραπτη.
Μυστικά
*Το μοσχαρίσιο Τ-bone είναι στέικ από το πίσω μέρος της ράχης του ζώου, ανάμεσα στο κιλότο και τις μπριζόλες, επιλέξτε πάχος περίπου 3 εκ. και βάρους περίπου 800 γρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου