Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συνάντηση εργασίας με σκοπό την προσέλκυση ξένων επισκεπτών μέσω των μεγάλων διεθνών τουριστικών πρακτόρων, πραγματοποίησε χθες Τρίτη 22 Φεβρουαρίουη Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου ΚατερίνηςΜαρία Τερζίδου, στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικήςεταιρείας Dolphins Tourism Company.

Η Αντιδήμαρχος συνάντησε και συνομίλησε με τον Αναγνώστη Θεοχαρόπουλο, υπεύθυνο πωλήσεων και συνεργάτη στην Ελλάδα για τις εταιρείες Jet2holidaysTUIκαι Sunweb.

Ο κος Θεοχαρόπουλοςπου ειδικεύεται σε τουριστικά πακέτα για περιοχές της Βορείου Ελλάδαςμε επίκεντρο το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ενημέρωσε την Αντιδήμαρχο για την παρούσα κατάσταση της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Επίσης, για το ενδιαφέρον των συνεργατών του,καθώς και για τις επικείμενες ενέργειες των σημαντικών tour operators για τη φετινή και επόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη θερινή, αλλά και την ορεινή ζώνη του Δήμου Κατερίνης, στις προοπτικές ανοίγματος της τοπικής αγοράς, για την επόμενη χρονιά και τις απαραίτητες συνέργειες, προκειμένου οι διαπραγματεύσεις με τους ξένους tour operators να φτάσουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα.  

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή παρουσιάζουν οι αγορές της Αγγλίας, Γερμανίας,  Σκανδιναβίας αλλά και της Ολλανδίας, που προτιμάει και περιόδους εκτός της καθορισμένης καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν.

Σημαντική η προοπτική για το τουριστικό προϊόν του Δήμου

Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Μαρία Τερζίδου:  «Με τον κο Αναγνώστη Θεοχαρόπουλο είχαμε μία πολύ εποικοδομητική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας. Δεσμευτήκαμε για την παροχή υλικού και πληροφοριών για την προώθηση του προορισμού μας στο εξωτερικό, καθώς και τη φιλοξενία ταξιδιών εξοικείωσης. Πραγματοποιήσαμε λεπτομερήενημέρωση για τις υποδομές και δυνατότητες του προσβάσιμου τουρισμού της περιοχής, καθώς και για το πρωτότυπο εγχείρημα του Δήμου Κατερίνης, το καλοκαίρι του 2021, να υποστηρίξει την αδιάκοπη χρήση των Seatracπου διαθέτει με την εθελοντική δράση πολιτών. Ο κοςΘεοχαρόπουλος επισήμανε και αυτός την σημαντική προοπτική του προσβάσιμου τουρισμού.»

Επιπλέον, όπως δήλωσε η κα Τερζίδου, ο Δήμος θα είναι παρών σε κάθε εγχείρημα ανάπτυξης της αγοράς της Κατερίνης από Έλληνες ή ξένους tour operators. 

Με τη συνάντηση αυτή, επισφραγίστηκε η πρόθεση συνεργασίας, για την προώθηση του Δήμου Κατερίνης,μέσω των τουριστικών πακέτων της εταιρείας DolphinsTourism Company και των σημαντικών συνεργατών της. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου