Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Στριφτά ζυμαρικά με πέστο βασιλικού

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πέστο μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  2. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε στην άκρη.
  4. Τα ρίχνουμε αμέσως στην άδεια πλέον κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα πέστο.
  5. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
  6. Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή γιατί η παρμεζάνα είναι αρκούντως αλμυρή) και σερβίρουμε αμέσως.
  7. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα τριμμένη και καβουρδισμένα κουκουνάρια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου