Υλικά
Μερίδες: 4Για το πέστο
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πέστο μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε στην άκρη.
- Τα ρίχνουμε αμέσως στην άδεια πλέον κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα πέστο.
- Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
- Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή γιατί η παρμεζάνα είναι αρκούντως αλμυρή) και σερβίρουμε αμέσως.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα τριμμένη και καβουρδισμένα κουκουνάρια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου