Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συμφώνησε σε διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία το Κίεβο λίγο πριν λήξει η διορία, λένε οι Ρώσοι

 


Συμφώνησε σε διαπραγματεύσεις ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι λίγο πριν εκπνεύσει η ρωσική διορία, όπως μεταδίδει το Sputnik. Αντιπροσωπεία της Ουκρανίας μεταβαίνει στην περιοχή Gomel της Λευκορωσίας για συνομιλίες με τη Ρωσία, ανέφερε βοηθός του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγα λεπτά προτού λήξει η διορία που είχε θέσει νωρίτερα η Ρωσία για τις διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά.

Η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας κατευθύνεται προς το Gomel στη Λευκορωσία, δήλωσε ο βοηθός του Πούτιν και επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Η Ρωσία είναι έτοιμη για τις διαπραγματεύσεις και περιμένει την ουκρανική αντιπροσωπεία να φτάσει στο Gomel, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με ένα άλλο μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας, τον Λεονίντ Σλάτσκι, η Ρωσία θα ακολουθεί «σκληρή γραμμή» στις επερχόμενες συνομιλίες με την Ουκρανία.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ο Ζελένσκι μίλησε με τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, αφότου το Κίεβο απέρριψε τη διεξαγωγή συνομιλιών στο Μινσκ, κατηγορώντας το ότι επιτρέπει σε ρωσικά στρατεύματα να περνούν από την επικράτειά του.

Ο Ζελένσκι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία.


https://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου