Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ημέρα γιορτής και μνήμης η 28η Οκτωβρίου για το Ελληνικό Έθνος. Ημέρα τιμής και δόξας για το έπος του ’40. Για το σθένος, τη γενναιότητα και την αρετή με την οποία αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας για την ελευθερία και τα εθνικά ιδεώδη της ομοψυχίας και της ενότητας.

Ένα μεγάλο και ηχηρό “ΌΧΙ στην υποδούλωση, τη βία, το ναζισμό και το φασισμό, αποτέλεσε σταθμό στην ελληνική ιστορία. Περίτρανη απόδειξη πως η δύναμη της ψυχής είναι ισχυρότερη από τη δύναμη της ισχύος. 

 

Ένα μικρό κράτος με μεγάλη θέληση για ελευθερία και ανεξαρτησία απέδειξε πως κάθε αγώνας μπορεί να οδηγήσει στη νίκη με πίστη, αποφασιστικότητα  και ισχυρή θέληση.

 

Ας υψώσουμε περήφανα τη σημαία μας αποδίδοντας φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν σώμα και ψυχή για την ελευθερία της πατρίδας μας στο ηρωικό έπος του ’40.

 

Ας παραδειγματιστούμε και ας διδαχθούμε από την ακεραιότητα και την αφοσίωση των προγόνων μας και ας κάνουμε κτήμα μας τα υψηλά ιδανικά που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε κάθε ευγενή στόχο.

 

Με οδηγό το παρελθόν ας αφήσουμε και εμείςτο αποτύπωμά μας ώστε να συνεχίσουν να γράφονται ένδοξες σελίδες στην ιστορία μας, υπηρετώντας καθένας από τη θέση του τον τόπο και το κοινωνικό σύνολο.

 

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

 

 

 

Σοφία Μαυρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου