Υλικά
Μερίδες: 2 ως μεζές- Για την τηγανιά κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο, σε ένα μεγαλούτσικο κομμάτι λαδόκολλα βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, περιχύνουμε με 50 ml από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα), τα μισά φύλλα δυόσμου, τα δύο είδη μπούκοβου, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια, τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε σφιχτό πακετάκι και το αφήνουμε σε δροσερό σημείο (όχι απαραίτητα στο ψυγείο) για 30 λεπτά, ώστε να μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
- Σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1/2 λεπτό, μέχρι το σκόρδο να σκορπίσει το άρωμά του. Πετάμε το σκόρδο.
- Ρίχνουμε στο καυτό, αρωματισμένο λάδι το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα υλικά του πακέτου, σε δόσεις, και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να έχει σχεδόν ψηθεί.
- Βάζουμε κάθε δόση σε μια πιατέλα, μέχρι να τελειώσει όλο το κοτόπουλο.
- Βάζουμε ξανά όλη την ποσότητα του κοτόπουλου ξανά στο σκεύος, σβήνουμε με τον χυμό λάιμ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο (κόβουμε ένα κομμάτι: πρέπει να δείχνει λευκό και ζουμερό, χωρίς ροζέ σημεία, αλλιώς μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα).
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
- Ρίχνουμε το ξύσμα λάιμ και, αν θέλουμε, τη μουστάρδα και το θυμάρι.
- Ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως την τηγανιά κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο.
Μια Μαυροδάφνη δεξαμενής.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου