Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ο ψεύτης και ο κλέφτης...


Στην αρχή, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Πάτση θέλησαν να μας πείσουν ότι έπεσαν από τα σύννεφα. Ανακοίνωσαν ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον βουλευτή αλλά δεν κρίθηκαν επαρκείς και έτσι ο πρωθυπουργός τον διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μη μπορώντας να διαψεύσει ότι η υπόθεση είναι... γνωστή εδώ και δύο χρόνια, έβαλε ακόμα μία δικαιολογία στο τραπέζι: «Ενδεχομένως τότε, να υπέθεσαν κάποιοι ότι είχαν γίνει υποδείξεις να σταματήσει αυτή η δραστηριότητα», δήλωσε στην τηλεόραση του OPEN.

Αλλά αν του έγιναν υποδείξεις στο παρελθόν γιατί δεν ελέγχθηκε αν πειθάρχησε στις υποδείξεις; Αυτό ούτε το σκέφτηκε ούτε απάντησε σε αυτό ο κ. Οικονόμου.

Η αλήθεια βέβαια βρίσκεται στα όσα παραδέχθηκε ο ίδιος ο βουλευτής μιλώντας χθες το πρωί στον ANT1. «Η δραστηριότητά μου είναι γνωστή, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτιά του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Ολη η Ελλάδα ήξερε τη δράση μου», είπε με χαρακτηριστική ευκολία.

Ναι, όλη η Ελλάδα ήξερε. Ο Κυρ. Μητσοτάκης πάντα τα μαθαίνει τελευταίος. Αυτό θέλει να πιστεύουμε, στέλνοντας δεξιά και αριστερά τους συνεργάτες του για να μας πείσουν. Και ας γίνονται καταγέλαστοι.

Τελικά πρέπει να έχουμε τον πιο αθώο πρωθυπουργό στον πλανήτη. Αθώο μέχρι αφελείας - αν και η σωστότερη λέξη είναι άλλη. Πήρε την ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του, έβαλε σε αυτήν τους δικούς του ανθρώπους, αλλά όταν αποκαλύφθηκαν οι υποκλοπές αυτός εξεπλάγη σφόδρα, θύμωσε και έστειλε τον κολλητό του και τον ανιψιό του στα σπίτια τους.

Το ίδιο συνέβη και τώρα. Ολη η Ελλάδα ήξερε τι «μπουμπούκι» ήταν ο Πάτσης, δύο φορές είχε αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. επί ηγεσίας προηγούμενων αρχηγών, ο Τύπος γράφει γι' αυτόν από το 2020, οι συναλλαγές του με τα ΕΛΤΑ αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια», αλλά ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του τώρα πήραν είδηση που το κύμα έγινε τσουνάμι και κινδυνεύουν να τους πνίξει.

Αλήθεια, ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Ο λαός λέει πως «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Και είναι αλήθεια πως η περίοδος της χαράς πέρασε για τον ένοικο του Μαξίμου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου