Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εορταστικές εκδηλώσεις της 82ης Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Παρουσία πλήθους κόσμου και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της επετείου του Έπους του 1940 στις δώδεκα κοινότητες του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Την καθιερωμένη Δοξολογία στους ιερούς ναούς, ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των πεσόντων ηρώων. 


Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος παρέστη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λεπτοκαρυά και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων.


Στεφάνια κατέθεσαν επίσης εκπρόσωποι του Δήμου, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.α., και εν συνεχεία ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


Ακολούθησε η παρέλαση μαθητριών και μαθητών των σχολικών μονάδων του Δήμου και εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων. Στο Λιτόχωρο παρέλασε επίσης άγημα της 24 Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. 


Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς" και του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου