Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στην υποδοχή της σκυτάλης «Running Out of Time»

Στον σταθμό υποδοχής της διεθνούς σκυτάλης για την κλιματική αλλαγή, στο ξενοδοχείο Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης, παρευρέθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου. 

Μια ιδιαίτερη διεθνής δράση-σκυταλοδρομία με τίτλο «Running out of Time» που ξεκίνησε από τη Σκωτία με δρομείς, ποδηλάτες και ιστιοπλόους, διασχίζει 18 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, και καταλήγει στην Αίγυπτο. Στόχος είναι να παραδοθεί εκεί η σκυτάλη και το μήνυμα για την αναγκαιότητα καθολικής, ποιοτικής, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλους στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Σαρμ Ελ Σεϊχ μεταξύ 6 – 18 Νοεμβρίου 2022.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου, προλογίζοντας την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο, συνεχάρη τον ξενοδοχειακό όμιλο του κ. Βασίλη Λάμπρου, την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ομίλου κα Ευαγγελία Ξυπτερά και την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Βιωσιμότητας του Ομίλου κα Παναγιώτα Λάμπρου για την υλοποίηση της περιβαλλοντικής αυτής δράσης με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο αλλά και  με το βλέμμα στις επόμενες γενιές, που προσδοκούν να παραλάβουν έναν καλύτερο κόσμο.

Παράλληλα εξέφρασε τα συγχαρητήριά της προς την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, τους δρομείς και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης του κοινού για την κλιματική κρίση. 

«Πρέπει όλοι να συνδράμουμε και να συμμετέχουμε με υπεύθυνο, συστηματικό τρόπο σε πρωτοβουλίες και προσπάθειες που καταβάλλονται για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κα Μαυρίδου. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου