Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να φτιάξουμε μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι, αρχικά αλατίζουμε το μοσχάρι.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το μοσχάρι για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το φύλλο δάφνης και τον ζωμό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει.
- Μεταφέρουμε σε πήλινο σκεύος ή ταψί.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι, τον μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.
- Προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο (προσοχή, το κασέρι είναι αλμυρό) και σερβίρουμε το μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι σε πιάτα.
- Κάθε πιάτο, με μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι, το περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με κασέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου