Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι, αρχικά αλατίζουμε το μοσχάρι.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Σοτάρουμε το μοσχάρι για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το φύλλο δάφνης και τον ζωμό.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει.
  8. Μεταφέρουμε σε πήλινο σκεύος ή ταψί.
  9. Προσθέτουμε το κριθαράκι, τον μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.
  11. Αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.
  12. Προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο (προσοχή, το κασέρι είναι αλμυρό) και σερβίρουμε το μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι σε πιάτα.
  13. Κάθε πιάτο, με μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι, το περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με κασέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου