Υλικά
- Για να φτιάξουμε τσάτνεϊ με κόκκινα κρεμμύδια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιών με το τζίντζερ για περίπου 20 λεπτά.
- Ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να αρχίσουν να «πιάνουν» στον πάτο του σκεύους.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τους κόκκους πιπεριού και τα φύλλα δάφνης και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 - 30 λεπτά.
- Ανακατεύοντας πολύ συχνά μέχρι να δούμε ότι το μείγμα αρχίζει να μελώνει και να παίρνει όψη μαρμελάδας.
- Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι.
- Μοιράζουμε το τσάτνεϊ με κόκκινα κρεμμύδια σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και τα διατηρούμε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό για σχεδόν 1 χρόνο.
- Από τη στιγμή που θα ανοίξουμε ένα βαζάκι, το διατηρούμε στο ψυγείο και το καταναλώνουμε σε περίπου 10 ημέρες - γι’ αυτό μοιράζουμε το τσάτνεϊ σε πολλά και μικρά βαζάκια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 66.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου