Διαδικασία
Αρωματικό σκορδοστούμπι
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και το σουρώνουμε από λεπτή σήτα. Το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε (μπορούμε να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα).
Λάχανο τουρσί
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ξίδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λάχανο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
Σούπα
- Πλένουμε σχολαστικά τα ποδαράκια και τα μάγουλα. Βάζουμε να βράσει άφθονο νερό στην πιο μεγάλη μας κατσαρόλα και ζεματίζουμε τα κρεατικά για 5 λεπτά.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα ξεπλένουμε ξανά καλά με κρύο νερό και τα βάζουμε και πάλι στην (καθαρισμένη) κατσαρόλα, με 2.800 ml φρέσκο νερό (πρέπει να τα καλύψει καλά). Τα σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα (κρατάμε στην άκρη τον ζωμό που θα έχει μείνει περίπου 2 lt) και, μόλις κρυώσουν λίγο, ξεψαχνίζουμε τα ποδαράκια και μεταφέρουμε το ψαχνό σε ένα μπολ. Κόβουμε τα μάγουλα σε πολύ λεπτά φετάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ. Τα αφήνουμε κατά μέρος.
- Στην κατσαρόλα με τον ζωμό βάζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο, τη δάφνη, το θυμάρι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
- Σουρώνουμε τον ζωμό σε άλλη, μικρότερη κατσαρόλα (δεν θα χρειαστούμε άλλο τα λαχανικά), προσθέτουμε όλα τα ψαχνά από το κρέας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρισμα
- Μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα 2 κουτ. σούπας από το μείγμα κρεάτων (όχι περισσότερο, καθότι το μενού έχει αρκετά πιάτα), φτιάχνοντας ένα λοφάκι στο κέντρο του πιάτου. Γύρω του ρίχνουμε κουταλιές από τη σούπα και σε κάθε λοφάκι από κρέας βάζουμε από 1 γεμάτη κουτ. σούπας ξινολάχανο. Ραντίζουμε με το αρωματικό σκορδοστούμπι και σερβίρουμε. Όση σούπα περισσέψει την τρώμε άλλη μέρα.
Μυστικά
Ένα Νatural Orange Ασύρτικο Μαλαγουζιά του Ανατολικός Vineyards
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου