Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Κοτόπουλο με λαχανικά και φρέσκια ντομάτα

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το γιαννιώτικο κοτόπουλο με καλοκαιρινά λαχανικά και φρέσκια ντομάτα, κάνουμε ως εξής: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
  3. Στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε το κολοκυθάκι, τις πιπεριές, την καυτερή πιπερίτσα και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη και σοτάρουμε για 1 ακόμα λεπτό.
  5. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν.
  6. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε 200 ml νερό ανακατεύουμε και μετριάζουμε τη φωτιά.
  8. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και δέσει η σάλτσα.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ωμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου