Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Φαρφαλίνες με σαλσίτσια και μύδια

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις φαρφαλίνες με σαλσίτσια και μύδια ξεκινάμε και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τη σαλσίτσια για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα μύδια και τα σοτάρουμε καλά κι αυτά μέχρι να ανοίξουν.
  3. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  6. Στο μεταξύ, προβράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε, αλλά κρατάμε το νερό του βρασμού.
  7. Ρίχνουμε τα προβρασμένα ζυμαρικά μέσα στο σκεύος με τα μύδια και προσθέτουμε πιπέρι και λίγο από το νερό του βρασμού τους.
  8. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά αλ ντέντε και συμπληρώνουμε σταδιακά με όσο ζεστό νερό χρειαστεί.
  9. Όταν έχουν γίνει τα ζυμαρικά, θα πρέπει να έχουν μείνει με μια πηχτή σαλτσούλα.
  10. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αλατίζουμε κατά βούληση.

Στο ποτήρι μας: Τι θα λέγατε για ένα ιταλικό Nebbiolo;

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου