Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Χοιρινή τηγανιά κρασάτη με πιπεριές και πατάτες



Υλικά

Μερίδες: 4 ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για τη χοιρινή τηγανιά κρασάτη με πιπεριές και πατάτες, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρέας, προσθέτουμε το μπούκοβο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε μια πιατέλα.
  4. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις πατάτες για 2-3 λεπτά.
  5. Βάζουμε ξανά το χοιρινό στο σκεύος, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Ρίχνουμε και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το χοιρινό και η τηγανιά να μείνει με το λάδι της.

Το κρασί που βάζουμε στο τηγάνι ή μια πλούσια κόκκινη μπίρα ale.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου