Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Μπιφτέκια εξωτικά με καραμελωμένα κρεμμύδια και ανανά

 


Υλικά

Τεμάχια: 6

Για τα μπιφτέκια

Για τα κρεμμύδια

Διαδικασία

Μπιφτέκια

  1. Για να φτιάξουμε τα εξωτικά μπιφτέκια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει.
  2. Πλάθουμε σε 6 μέτρια στρογγυλά μπιφτέκια.

Σάλτσα

  1. Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια με 2 κουτ. νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, με κλειστό το καπάκι, μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε το μέλι και το ξίδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.

Ψήσιμο

  1. Λαδώνουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Η δοκιμή μας

  1. Ψήσαμε τα μπιφτέκια σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 4 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
  2. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια σε πιατέλα και τα συνοδεύουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και, αν θέλουμε, με φέτες ανανά ψημένες στη σχάρα για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου