Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ 40% ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ!




Σαρωτικές αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας φέρνει το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αναδιοργάνωσης τουΝίκου Τόσκα, το οποίο συνδικαλιστές θεωρούν πως.
επαναφέρει τον παλιό θεσμό των αποτυχημένων «πολυδύναμων» αστυνομικών τμημάτων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», με το σχέδιο μπαίνει «λουκέτο» ή συμπτύσσεται περίπου το 40% των αστυνομικών τμημάτων, τμημάτων ασφαλείας και τμημάτων τροχαίας σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας πολλές παραμεθόριες περιοχές της χώρας χωρίς ουσιαστική ή με τουλάχιστον ελλιπή και απομακρυσμένη αστυνόμευση.
Στην Αττική από τα 91 τμήματα Ασφαλείας μένουν τα 71 ενώ από τα περίπου 123 Αστυνομικά Τμήματα μένουν 87 και 11 Αστυνομικοί Σταθμοί, ενώ τα τμήματα Τροχαίας κατεβαίνουν στα 15.
Συνολικά στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν 575 αστυνομικά τμήματα, τμήματα ασφαλείας, τροχαίας και τουριστικής αστυνομίας και 105 αστυνομικοί σταθμοί. Το «κλείσιμο» και η σύμπτυξη των υπηρεσιών κυμαίνεται στο 35-40% των υπηρεσιών που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο στόχος της εξοικονόμησης πόρων από τα υπέρογκα μισθώματα κτηρίων και τη σωστή κατανομή αστυνομικού προσωπικού, δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς δεν δίνεται λύση στις 7.000 κενές οργανικές θέσεις και στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε οχήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό.
Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών από τα 22 Τμήματα θα λειτουργήσουν 20 και στον Πειραιά από τα 25 θα λειτουργήσουν 16 τμήματα και 5 αστυνομικοί σταθμοί.

http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου