Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

«Κόλπα» για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Απλά βήματα για εντοπισμό του φθηνότερου αεροπορικού εισιτηρίου από ειδικούς.Ονειρεύεστε ένα μακρινό ταξίδι, αλλά η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων είναι αλμυρή. Μην απογοητεύεστε. Μπορεί να καταφέρετε να βρείτε τα εισιτήρια που θέλετε σε πιο συμφέρον κόστος.

Οπως επισημαίνει ο Ρικ Σένεϊ, ιδρυτής της ιστοσελίδας Farecompare.com, που συγκρίνει τις τιμές αεροπορικών ναύλων, το μόνο όπλο που χρειάζεστε είναι να γνωρίζετε κάποια κόλπα.


• Επιλέξτε τις ημέρες του ταξιδιού με προσοχή. Αν, παραδείγματος χάρη, πετάτε στο εσωτερικό των ΗΠΑ, η Τρίτη, η Τετάρτη και το Σάββατο είναι οι ημέρες με τους πιο φθηνούς ναύλους επειδή ταξιδεύουν λιγότεροι ταξιδιώτες εκείνες τις ημέρες. Επιλέξτε τες για το ταξίδι σας και δεν θα χάσετε.

• Αγοράστε νωρίς, αλλά όχι υπερβολικά. Για τα εσωτερικά ταξίδια αγοράστε το εισιτήριό σας τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης. Για υπερατλαντικά ταξίδια, αγοράστε τα εισιτήριά σας πέντε μήνες νωρίτερα. Ωστόσο, δεν έχει νόημα να τα αγοράσετε ακόμα νωρίτερα αφού οι εταιρείες δεν έχουν περιλάβει και τις πιο φθηνές θέσεις στο σύστημα κρατήσεων. Οπως και να έχει, πρέπει να αγοράσετε το εισιτήριο τουλάχιστον τριάντα ημέρες πριν από την ημέρα της αναχώρησης γιατί μετά οι ναύλοι αυξάνονται σημαντικά.

• Η χρυσή στιγμή: Τρίτη στις 3 μ.μ. Τα τμήματα των αεροπορικών εταιρειών που δημιουργούν προωθητικές δραστηριότητες με εκπτώσεις των ναύλων συνήθως το κάνουν Δευτέρα απόγευμα και στέλνουν τους νέους ναύλους σε ιστοσελίδες όπως το Expedia, αλλά και τους αναρτούν στις εταιρικές τους ιστοσελίδες. Οι ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρείες βλέπουν τις νέες τιμές την επόμενη ημέρα και καθορίζουν τις δικές τους τιμές, ενώ η τελευταία τιμολόγηση μπαίνει στα συστήματα κράτησης στις 3 μ.μ. Συνήθως τέτοιες προωθητικές πρακτικές διαρκούν τρεις ημέρες, οπότε μην χάσετε τον χρόνο σας.
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου