Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρου για τη κατάργηση του Α. Τ Κολινδρού

Αποτέλεσμα εικόνας για Αστυνομικού Τμήματος
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και εγώ προσωπικά εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απόφασή σας με την οποία προβλέπεται η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κολινδρού. Δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν πρόκειται να δεχτούμε παθητικά μια τέτοια ενέργεια που, κατά την άποψή μας, αποδυναμώνει την περιφέρεια, καθώς αποκόπτει τους κατοίκους μιας περιοχής από υπηρεσίες κρίσιμες, συνυφασμένες με την καθημερινότητά τους και την παράδοσή τους.


              Δεν είναι δυνατό, στο όνομα μιας «ορθολογιστικής» δήθεν πολιτικής, να αγνοούνται οι κοινωνίες και μάλιστα να καταργείται ένα θεμελιώδες ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα, αυτό της ασφάλειας των πολιτών, με το αιτιολογικό ότι υπάρχει χαμηλή εγκληματικότητα στην περιοχή. Πρόκειται για ένα επιχείρημα αίολο και προσχηματικό, αφού η χαμηλή εγκληματικότητα συναρτάται πρωτίστως με τη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Κολινδρού. Άλλωστε η λειτουργία του Αστυνομικού τμήματος στον Κολινδρό δεν έχει ιδιαίτερο κόστος, αφού το κτήριο όπου στεγάζεται η εν λόγω υπηρεσία είναι ιδιόκτητο και τα έξοδα λειτουργίας του καλύπτονται από τον Δήμο.
Για μας είναι αδιανόητη και μόνο η σκέψη για την κατάργησή του, τη στιγμή που η βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση, η εντεινόμενη φτωχοποίηση και το προσφυγικό πρόβλημα διαμορφώνουν ανεξέλεγκτες συνθήκες και ένα πρόσφορο περιβάλλον για ανάπτυξη ποικίλων μορφών παραβατικότητας και εγκληματικών ενεργειών. Σε μια τέτοια λοιπόν συγκυρία η πολιτεία, που έχει τη θεσμική και πολιτική υποχρέωση να σκύψει πραγματικά και να αφουγκραστεί τις ανάγκες των κατοίκων, οφείλει πραγματικά με τις αποφάσεις της να στηρίζει τους ανθρώπους και να  μην τους αφήνει έρμαια στην τύχη τους εντείνοντας την ανησυχία των κατοίκων, που δικαιολογημένα αισθάνονται ανοχύρωτοι και ανασφαλείς.
Δηλώνουμε ότι από την πλευρά μας θα κάνουμε το παν για να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο ότι θα εξακολουθήσει να λειτουργεί το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα, καθώς είναι, μετά το αντίστοιχο του Αιγινίου, το μοναδικό που υπάρχει στον Δήμο μας. Δεν είναι δυνατόν την ώρα που ο Δήμος μας καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας και τη συγκράτηση του πληθυσμού στις εστίες τους, η πολιτεία να απογυμνώνει τον Δήμο μας από υπηρεσίες που όχι μόνο εξυπηρετούν του πολίτες και εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας, αλλά και αποτελούν σταθερές στο να παραμείνει η περιοχή μας ζωντανή και ακμαία.
Εξάλλου θεωρούμε αδιανόητο να αποφασίζουν κάποιοι ερήμην των τοπικών κοινωνιών και να σχεδιάζουν τέτοιες αποδιαρθρωτικές ενέργειες απίσχνανσης της περιφέρειας, αντί με την πολιτική τους να δίνουν κίνητρα μετεγκατάστασης και όχι απερήμωσης, να ενισχύουν τις υπηρεσίες ασφάλειας και εξυπηρέτησης των συνδημοτών μας. Ελπίζουμε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις που αγνοούν τις κοινωνίες και τις προοπτικές τους δε θα προχωρήσουν στην πράξη, καθώς είναι φανερό ότι αντιστρατεύονται τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και τις πραγματικές, ψυχολογικές, οικονομικές και κοινωνικές, ανάγκες των κατοίκων.
                                                 
                                                  Ο Δήμαρχος

                                        Ευάγγελος Β. Λαγδάρης                       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου