Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Σε αορίστου χρόνου αναμένεται να μετατραπούν οι συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου, καθώς με βάση το άρθρο 20 του σχεδίου νόμου που του υπουργείου Εσωτερικών... 
Οι δήμοι δεν θα υποχρεούνται πλέον να ασκούν υπέρ του δημοσίου ένδικα μέσα σε δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν προσωρινά συμβασιούχους.
Σύμφωνα με το άρθρο οι δήμοι (σε αντίθεση με ότι προβλέπει ο νόμος για τον Καλλικράτη) καλούνται να μην ασκήσουν η να παραιτηθούν από ένδικα μέσα (εφέσεις η αναιρέσεις) σε προσφυγές συμβασιούχων οι οποίοι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια είτε με προσωρινές διαταγές η ασφαλιστικά μέτρα είτε με πρωτόδικες αποφάσεις αποκτώντας το δικαίωμα να παραμείνουν η να επανέλθουν προσωρινά στην υπηρεσία τους.
Σύμφωνα με το newpost, η παραίτηση από ένδικα μέσα αφορά και χιλιάδες περιπτώσεις συμβασιούχων οι οποίοι με προσφυγές τους και με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πετύχαιναν σε πρώτο βαθμό την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου αλλά οι δήμοι προχωρούσαν βάσει του νόμου του "Καλλικράτη" υποχρεωτικά σε εξάντληση των ένδικων μέσων (εφέσεις η αναιρέσεις) με αποτέλεσμα στο Εφετείο η στον Άρειο Πάγο αρκετοί συμβασιούχοι να χάνουν το δικαίωμα της μονιμοποίησης.
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς πρόκειται για τουλάχιστον 3.000 συμβασιούχους σε δήμους οι οποίοι τώρα πλέον θα παραμείνουν στη θέση τους ακόμη και με προσωρινές αποφάσεις δικαστηρίων παρότι έληξαν οι συμβάσεις τους ,ενώ για τουλάχιστον 1.000-2.000 οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου


http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου