Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ


Σε επτά υπουργεία αναμένεται να παρουσιάσουν την Παρασκευή, στελέχη τουυπουργείου Οικονομικώντο σχέδιο της κυβέρνησης για τα ειδικά μισθολόγια, που υπάγονται στη λίστα με τα προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου...

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το σχέδιο είναι ουσιαστικά δημοσιονομικά ουδέτερο και προβλέπει αυξήσεις σε κλάδους που έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις (πανεπιστημιακοί, ιατροί), αλλά και συρρίκνωση αποδοχών σε άλλες κατηγορίες. Στην πράξη, πάντως, οι όποιες μειώσεις προκύψουν θα αντισταθμιστούν από την προσωπική διαφορά.

Όπως γράφει η εφημερίδα το σχέδιο προβλέπει τη μείωση του αριθμού των ειδικών μισθολογίων από περίπου 20 σε 8 με 9 και θέτει ως στόχο την εξίσωση των αποδοχών όσων έχουν τα ίδια εργασιακά χαρακτηριστικά, ώστε να υπάρχει αίσθημα δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Για παράδειγμα θα δημιουργηθεί ένα ειδικό μισθολόγιο για όλα τα μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ, ΕΠ ΤΕΙ, ΕΕΔΙΠ, ΕΔΙΠ, εκπαιδευτικό προσωπικό ΑΕΝ, Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Για τον υπολογισμό των νέων αποδοχών του υπαλλήλου, που θα αποτελεί το σημείο αναφοράς, θα υπολογίζονται οι σημερινές του αποδοχές, όπως προκύπτουν από τον συμψηφισμό του βασικού μισθού, του χρονοεπιδόματος, καθώς και των επιδομάτων που λαμβάνονται υπόψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου