Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ 45ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για 45ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, στις 9 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο Δίου, μετά από εξήντα ημέρες σπουδαίων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, πέφτει η αυλαία του 45ουΦεστιβάλ Ολύμπου.
Στην τελετή λήξης του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου θα συμμετέχουν μουσικοχορευτικά σχήματα από τη Ρουμανία και την Ελλάδα, ενώ στην τελετή θα παραστεί και θα χαιρετήσει οYφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης.
Κατά γενική ομολογία το Φεστιβάλ Ολύμπου, πρωταγωνίστησε και φέτος στα πολιτιστικά πράγματα της Βόρειας Ελλάδας και δικαίως αναγνωρίζεται ως ένα από τα σπουδαιότερα της χώρας. Το μοναδικό φεστιβάλ του οποίου όλες οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε αρχαιολογικούς χώρους και το μόνο με συμμετοχή τιμώμενης χώρας.

Φέτος ως γνωστό τιμώμενη χώρα ήταν η Ρουμανία, μια χώρα με έντονη παρουσία τουριστών στην Πιερία και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Οι πολυάριθμοι φίλοι του Φεστιβάλ Ολύμπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στοιχεία του ρουμάνικου πολιτισμού και να ανταποδώσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο, την υποστήριξη της Ρουμανίας στον τουρισμό μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου