Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Δήμος Κατερίνης: Περιφραγμένος, ασφαλής και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για σκύλους στο δημοτικό πάρκο




Στην ανάπτυξη αλληλοσεβασμού ο καθένας για τις ανάγκες του άλλου και όλοι μαζί, για την προστασία, την καθαριότητα του δημόσιου χώρου, στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, που φροντίζουν σκύλους, συμβάλλει ο περιφραγμένος και ασφαλής χώρος, τον οποίο διαμόρφωσε ο Δήμος Κατερίνης.

Ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος διαθέτει ποτίστρα για τους σκύλους, παγκάκια για τους συνοδούς τους δεν βρίσκεται κάπου απομονωμένος, αλλά μέσα στο αναβαθμισμένο δημοτικό πάρκο Κατερίνης.
Σε αυτό το μεγάλο, ελεύθερο, φιλόξενο χώρο με χώμα έχει ο καθένας τη δυνατότητα να φέρει το σκυλάκι του, προκειμένου να τρέξει ελεύθερα, να παίξει και να κοινωνικοποιηθεί με τους άλλους σκύλους χωρίς να διατρέχει κανέναν κίνδυνο και κυρίως χωρίς να παρεμποδίζει και να παρεμποδίζεται.
Σε μία εποχή, κατά την οποία, όλο και περισσότεροι δημότες φροντίζουν ζώα συντροφιάς,  ο Δήμος Κατερίνης ευελπιστεί ότι θα συμβάλλει στην εκτόνωση των ζώων, γεγονός, που αποτελεί πλέον ένα πρόβλημα στις σύγχρονες πόλεις και δεν αφορά μόνο τους ζωόφιλους.
Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς θα έχουν διέξοδο και θα αποφεύγουν να πηγαίνουν τα ζώα σε παιδικές χαρές, πλατείες κλπ, ώστε αυτά να μην αφοδεύουν οπουδήποτε στην πόλη.
Αυτονόητη βέβαια είναι η προτροπή προς τους δημότες να μαζεύουν πάντα τις ακαθαρσίες του σκύλου τους. Είναι κάτι που θα πρέπει να φροντίζουμε είτε βρισκόμαστε στον συγκεκριμένο χώρο του πάρκου είτε όχι. Είναι πρωτίστως δείγμα πολιτισμού και σεβασμού προς το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας. Στην κατεύθυνση αυτή, στον συγκεκριμένο χώρο, σύντομα ο Δήμος Κατερίνης θα διανέμει δωρεάν πλαστικές σακούλες περισυλλογής περιττωμάτων των ζώων, ενώ παράλληλα αναμένεται να τοποθετηθεί και εξοπλισμός για παιχνίδι κ.α.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου