Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ
Άναυδοι παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, σαν θεατές θεάτρου παραλόγου, ένα έργο με πρωταγωνιστές την ΕΥΠκαι τον πρωθυπουργό. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα απρόβλεπτο γεγονός μετακινεί το καπάκι του βόθρου του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη και αναδύεται η δυσοσμία του παρακράτους.
Αυτήν τη φορά, η ειδική επιτροπή διαφάνειας της Ε.Ε.ενημέρωσε, αρμοδίως, τον ευρωβουλευτή και αρχηγό πολιτικού κόμματος, κ. Ν. Ανδρουλάκη, ότι το κινητό του τηλέφωνο παρακολουθείται. Διαφορετικά, δεν θα είχε μάθει ποτέ κανείς τίποτα!
Είναι κοινό μυστικό, βέβαια, ότι παρακολουθούνται οι πάντες και τα πάντα! Αλλά αυτήν τη φορά, η νοσηρή τακτική των τηλεφωνικών υποκλοπών αποκαλύφθηκε με γεγονότα και ονοματεπώνυμα: Η ΕΥΠ παρακολουθεί εν ενεργεία ευρωβουλευτή και αρχηγό πολιτικού κόμματος!
Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, η αντιπολίτευση, σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, αντέδρασε μανιωδώς, επικαλούμενη εκτροπή της Δημοκρατίας.
Η Δημοκρατία δεν υφίσταται τώρα εκτροπή. Βρίσκεται επί 12 χρόνια στον γύψο όπου την έχουν βάλει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Αυτοί που σήμερα έχουν βγει στα κάγκελα για την υπεράσπισή της, είναι οι ίδιοι που παραβίασαν κάθε άρθρο του Συντάγματος, με τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια, την ανατροπή αποτελέσματος Δημοψηφίσματος, τη μεταβίβαση των εξουσιών της Βουλής και της περιουσίας του λαού σε τρίτους, την παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τις υποχρεωτικότητες κ.ά.
Επί των ημερών τους, και για πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης, καταργήθηκε η βασική αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αφού δεν υπήρξε διάκριση κυβέρνησης -αντιπολίτευσης. Αντιπολίτευση και κυβέρνηση ταυτίστηκαν στην εργαλειοποίηση της πανδημίας και τη νομοθέτηση φασιστικών τερατουργημάτων, με θύμα τον λαό και όποιον τολμά να αποκλίνει από το κατεστημένο αφήγημα. Δεν τους απασχόλησε που την ουσιαστική αντιπολίτευση, αντί γι’ αυτούς, ασκούσαν 2-3 εξωκοινοβουλευτικοί και μια χούφτα site του διαδικτύου, όταν κυβέρνηση, αντιπολίτευση και το σύνολο των ΜΜΕ υπερασπίζονταν ομόφωνα το κατεστημένο αφήγημα για την πανδημία.
Όταν η Δημοκρατία διολισθαίνει στον φασισμό με θύματα το λαό και την πατρίδα, οι ταγοί της πολιτικής αδιαφορούν για τη Δημοκρατία, αλλά κραυγάζουν όταν ο φασισμός ακουμπάει τους ίδιους και τα ιδεολογήματά τους.
Ο φασισμός, όταν εγκαθιδρυθεί δεν κάνει διακρίσεις. Τους παίρνει σβάρνα όλους!
Δεν θα ασχοληθούμε λοιπόν με τις κραυγές του κ. Τσίπρα και τις επιλεκτικές δημοκρατικές του ευαισθησίες, ούτε με τους λοιπούς της αντιπολίτευσης, που σήμερα ανακάλυψαν εκτροπή της Δημοκρατίας και καταφέρονται κατά του Μητσοτάκη, ενώ έχουν, διαχρονικά, συμβάλει στην εκτροπή της, και ενώ έχουν βάλει πλάτη στις φασιστικών αντιλήψεων αποφάσεις της κυβέρνησής Μητσοτάκη εις βάρος του ελληνικού λαού.
Θα ασχοληθούμε με κρίσεις και ερωτήματα που ανακύπτουν μετά τη δήλωση- διάγγελμα-απολογία – του πρωθυπουργού και τα ψεύδη του προς τον ελληνικό λαό.
1. Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του Ν. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ήταν εθνικά επιβεβλημένη και σύννομη, με άδεια μάλιστα αρμόδιας εισαγγελέως. Σύμφωνα με τον νόμο, η παρακολούθηση γίνεται για περίπτωση που άπτεται της εθνικής ασφάλειας, ή, εάν ο υπό παρακολούθηση είναι ποινικός ή ύποπτος να διαπράξει ποινικό αδίκημα.
Σε ποια από τις δύο περιπτώσεις εμπίπτει ή ενέπιπτε ο κ. Ανδρουλάκης; Ήταν ύποπτος για την Εθνική Ασφάλεια, ή ύποπτος ποινικά; Ο πρωθυπουργός υποχρεούται να απαντήσει στο ερώτημα αυτό, αφού ο κ. Ανδρουλάκης σε λίγο καιρό θα ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού, ως αρχηγός κόμματος. Το απαιτεί μάλιστα και ο ίδιος, που, ως θύμα της υπόθεσης, δικαιούται να γνωρίζει.
2. Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη συγκεκριμένη ενέργεια της ΕΥΠ, ενώ ο επικεφαλής της, Π. Κοντολέων, ανέλαβε την ευθύνη και παραιτήθηκε.
Την διοίκηση της ΕΥΠ τη διόρισε ο ίδιος, υπήγαγε την ΕΥΠ προσωπικά στον ίδιο υπό τις εντολές του, επέλεξε ως επικεφαλής της πρόσωπο δικής του επιλογής, και μάλιστα τόσο δικής του, που τροποποίησε το νόμο για τα απαραίτητα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα που πρέπει να έχει ο διοικητής της ΕΥΠ, ώστε να διοριστεί επικεφαλής ο προσφιλής κ. Παναγιώτης Κοντολέων. Ο συγκεκριμένος επικεφαλής της ΕΥΠ, προσφιλής κ. Κοντολέων, δεν μπορεί να ενήργησε πίσω από την πλάτη του πρωθυπουργού για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που αφορά ευρωβουλευτή και πολιτικό αρχηγό.
Εδώ, ο Κ. Μητσοτάκης ψεύδεται. Αλλά, ακόμα και εάν συνέβη αυτό, όπως ισχυρίστηκε, την ακέραια ευθύνη φέρει και πάλι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης.
3. Παραιτήθηκε επίσης, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη των υποκλοπών, ένας διορισμένος υπάλληλος (!) ο Γρηγόρης Δημητριάδης, επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου, ανιψιός και προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, ο οποίος έλυνε και έδενε και ενεργούσε αντ’ αυτού. Άρα και ο Γ. Δημητριάδης, το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με τα λεγόμενα του “ανίδεου” πάντα Κ. Μητσοτάκη, ενήργησε πίσω από την πλάτη του.
Και εδώ ο Κ. Μητσοτάκης, ψεύδεται. Αλλά, ακόμα και εάν αυτό συνέβη, την ακέραια ευθύνη φέρει και πάλι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης και όχι ο υπάλληλός του που δεν έχει καμία πολιτική ιδιότητα.
4. Ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να εμπλέξει ξένες Χώρες, (Αρμενία, Ουκρανία) στην προσπάθειά του να αιτιολογήσει “λόγους εθνικής ασφάλειας” που επέβαλαν την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, ως υπόπτου. Ακολούθησε η επίσημη διάψευση από τις παραπάνω Χώρες, με φράσεις, μάλιστα, πέρα από το διπλωματικό πρωτόκολλο, με συνέπεια τον διασυρμό της Χώρας διεθνώς (ακόμα μία φορά)!
Ο Μητσοτάκης λοιπόν ψεύδεται δημόσια, διακαναλικά, ενώπιον του ελληνικού λαού και διασύρει τη Χώρα διεθνώς. Η ευθύνη είναι όλη δική του και ο διασυρμός για το πρόσωπό του.
5. Ο Κ. Μητσοτάκης χάιδεψε (ευήκοα) αυτιά, υποσχόμενος την αναβάθμιση και θεσμική θωράκιση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, όπως είπε.
Απαντάμε ότι η Ελλάδα δεν έχει Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας έχουν οι Τούρκοι. Η Ελλάδα έχει Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). Πιο κυβερνητικό δεν γίνεται, αφού ο Κ. Μητσοτάκης με τον ν. 4622/2019, πέρα από το ότι του άλλαξε όνομα, από Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, σε Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), φρόντισε να το καταστήσει υποχείριό του και νομοθέτησε τη δυνατότητα τροποποίησης, ανάκλησης ή κατάργησης των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ και την υποκατάστασή του από το Υπουργικό Συμβούλιο σε ό,τι αφορά στην αρμοδιότητα λήψης αποφάσεων. Είναι σαφές ότι την εξωτερική και αμυντική πολιτική διαμορφώνει ο ίδιος ο Μητσοτάκης και όχι συλλογικά το ΚΥΣΕΑ. Τώρα μας υπόσχεται ΠΝΠ για την αναβάθμιση του Οργάνου που ο ίδιος υποβάθμισε. Επειδή έχουμε εμπειρία από τις “Πράξεις” του, είμαστε έτοιμοι να εκπλαγούμε δυσάρεστα και από αυτήν.
Ο Κ. Μητσοτάκης μας εμπαίζει. Είναι επικίνδυνος.
Εγκαθίδρυσε ένα προσωποπαγές σύστημα εξουσίας, που, με τον εύσχημο τίτλο επιτελικό κράτος, το μετέτρεψε σταδιακά σε καθεστώς Μητσοτάκη, κάνει ό,τι θέλει, έχει μετατρέψει τη διακυβέρνηση της Χώρας σε προσωπική του υπόθεση, ακολουθεί μια εθνική πολιτική εκτελώντας τυφλά αποφάσεις των ξένων δυνάμεων, καθιστώντας εχθρούς της Ελλάδας παραδοσιακά φιλικές χώρες, όπως η Ρωσία.Εμπλέκει τη Χώρα στον πόλεμο, δωρίζοντας όπλα στην Ουκρανία με προσωπική του απόφαση, για να γίνει αρεστός στα αφεντικά του, ευθυγραμμίζεται με φασιστικά καθεστώτα, όπως του Ζελένσκυ, επιτρέποντας να προβληθούν μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο ναζιστικά τάγματα. Ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις εντολές της Ε.Ε. και τις παράλογες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αδιαφορώντας αν θα ματώσει ο ελληνικός λαός για ένα γινάτι, ξεπουλάει και ιδιωτικοποιεί τα πάντα με πρωτοφανείς στα χρονικά αναθέσεις, διοχετεύει κατά την κρίση του τα κρατικά κονδύλια, καταργεί δημοκρατικές κατακτήσεις ετών, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα του ελληνικού λαού με - πρωτοφανείς σε άλλες Χώρες - φασιστικές υποχρεωτικότητες και απαγορεύσεις με πρόσχημα την πανδημία.
Η ύποπτη δε αφωνία των βουλευτών της κυβέρνησης για όλα τα παραπάνω και τώρα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καταδεικνύει αφενός μεν τον απολυταρχισμό του καθεστώτος Μητσοτάκη, αφετέρου δε αποκαλύπτει τον εκμαυλισμό του συνόλου των βουλευτών της ΝΔ, που λουφάζουν αμίλητοι σε κάθε κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας.
Συμπερασματικά, δεν μιλάμε για κυβερνητική κρίση. Η κρίση είναι πολυεπίπεδη, βαθιά, πρωτίστως εθνική και αφορά την ύπαρξη της Χώρας και του λαού.
Ήρθε η ώρα λοιπόν, έστω με αφορμή το απόστημα της ΕΥΠ, ο Μητσοτάκης και το τσιφλίκι του να οδηγηθούν στην κατάρρευση. Και μαζί τους να αποκαλυφθεί και να καταρρεύσει όλο το πολιτικό σύστημα που επί 12 χρόνια, άλλοτε ως κυβέρνηση, άλλοτε ως αντιπολίτευση, συνεργεί στη συνταγματική εκτροπή και διολίσθηση της Δημοκρατίας στον φασισμό.
Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να αναλάβει τις ευθύνες του!
Αθήνα, 11 Αυγούστου 2022
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου